Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. 5 greseli de evitat
Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. 5 greseli de evitat

Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. 5 greseli de evitat


Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. Desi toata lumea are habar cum sa foloseasca un cuptor, ar fi bine care sunt cele 5 greseli pe care este bine sa le eviti atunci cand gatesti. Ce trebuie sa stii si ce nu este bine sa faci!

Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. 5 greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. Greseli de evitat

Cum sa folosesti cuptorul in mod corect
Cum sa folosesti cuptorul in mod corect

Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. Daca te-ai apucat recent de gatit, ar fi bine sa stii si care sunt cele mai utile sfaturi pentru a folosi cuptorul. Nu de alta, dar este bine sa stii de la bun inceput ce si ce nu ar trebui sa faci.

In primul rand, ar fi bine sa folosesti recipiente din ceramica, vase termorezistente din sticla sau otel inoxidabil. Acestea sunt cele mai bune atunci cand vine vorba de gatit in cuptor, asa ca ar fi bine sa te rezumi la aceste materiale.

Sub nicio forma nu ar trebui sa folosesti recipiente din plastic sau recipiente care nu sunt potrivite pentru gatitul in cuptor, deoarece temperaturile ridicate le-ar putea deforma.

Atunci cand gatesti pentru prima oara, ai tendinta sa tot deschizi usa de la cuptor si sa vezi daca preparatul tau este gata. Ei bine, total gresit!

Citeste si:
Curatarea cuptorului. Cum sa o faci cu ingrediente din casa

Daca faci acest lucru, de fiecare data cand deschizi cuptorul va scadea si temperatura de la interior, cu aproximativ 50 de grade Celsius. Tocmai de aceea, este bine sa lasi preparatul sa se gateasca exact atat cat spune reteta. Gatirea nu se va mai face uniform, asa ca este bine sa eviti asta!

Peste si legume la cuptor
Peste si legume la cuptor

In cazul in care folosesti un cuptor pe gaz, ar fi bine sa stii si ce sine folosesti pentru a gati preparatul. Partea superioara a cuptorului, adica sina de sus, este cea in care vei gasi si cea mai ridicata temperatura asa ca foloseste-o pentru a gati rapid sau pentru a incalzi preparatele ori pentru a gratina legumele.

Sina din mijloc se foloseste pentru preparatele care necesita un timp mai lung de gatire, asa ca foloseste-o cu incredere atunci cand vrei sa prepari mancaruri speciale.

Citeste si: Simboluri cuptor electric. Cum sa le citesti si ce reprezinta

Pe sina de jos se gatesc preparate care necesita un timp lung de gatire. Fie ca vorbim despre o friptura suculenta sau de bucati mai groase de carne, partea de jos a cuptorului este ideala pentru preparatele ce au nevoie de un timp mai lung de gatire.

Inainte de gatire, cuptorul trebuie preincalzit la temperatura de care ai nevoie. Asadar, nu pune preparatul in cuptorul rece, porneste-l cu aproximativ 15 minute inainte de utilizare pentru a ajunge la temperatura necesara.

Citeste si:
Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune?

Poate cel mai important sfat este sa tii cuptorul curat! Ideal, ar fi dupa fiecare utilizare, insa daca nu este posibl fa acest lucru macar o data pe luna. Iti recomandam sa folosesti ingrediente naturale, precum otetul sau bicarbonatul de sodiu. Daca nu stii cum sa cureti cuptorul, ti-am pregatit aici un mic ghid pentru a face asta in mod corect.


Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!

Ella