Cum sa faci o solutie de curatat. 4 retete esentiale
Cum sa faci o solutie de curatat. 4 retete esentiale

Cum sa faci o solutie de curatat. 4 retete esentiale


Cum sa faci o solutie de curatat. 4 retete esentiale pe care le poti prepara chiar la tine acasa, fara sa folosesti ingrediente scumpe si neprietenoase cu mediul. Iata de ce ai nevoie si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

Cum sa faci o solutie de curatat. 4 retete esentiale – Cuprins:

Cum sa faci o solutie de curatat

Cum sa faci o solutie de curatat
Cum sa faci o solutie de curatat

In cazul in care nu stiai, produsele din comert contin foarte multe substante chimice daunatoare mediului inconjurator, asa ca nu ar fi rau sa iti faci o solutie de curatat chiar la tine acasa, folosind ingrediente prietenoase cu mediul.

Mai mult decat atat, solutiile preparate in casa nu sunt periculoase pentru copii sau animale de companie, iar pe langa asta nu vin cu atat de multe contraindicatii de folosire.

Bineinteles, marele avantaj il reprezinta costurile, asa ca nu uita nici de acest aspect. Desigur, solutiile preparate in casa nu iti vor afecta pielea si vaporii nu sunt periculosi.

Pentru prepararea solutiilor o sa ai nevoie de ingrediente precum uleiul de masline, lamai, otet alb, uleiuri esentiale cu arome la alegere si detergent lichid de vase.

O solutie de curatat universala pe care ar trebui sa o ai mereu in casa o poti prepara din otet, uleiuri esentiale si apa. Intr-un recipient cu pulverizator pune 1/2 apa, 1/2 otet si 10-12 picaturi de ulei esential (la alegere). Nu uita ca inainte de folosire sa amesteci foarte bine solutia!

Curatarea mobilei
Curatarea mobilei

Daca vrei sa prepari o solutie pentru sters mobila nu trebuie sa cheltuiesti foarte multi bani. Ai nevoie doar de putin ulei de masline, lamaie, otet si uleiuri esentiale.

Pentru a o prepara, stoarce o jumatate de lamaie, amesteca sucul preparat cu 60 ml de ulei de masline, 500 ml de otet si 10 picaturi de ulei esential de lamaie.

Pune toate ingredientele intr-un recipient cu pulverizator, amesteca foarte bine ingredientele si ai obtinut una dintre cele mai bune solutii pentru curatarea mobilei. Avantajul este ca uleiul de masline va lasa suprafetele stralucitoare, in timp de otetul este dezinfectant.

Chiuveta curata
Chiuveta curata

Atunci cand vrei sa cureti baia, ar fi bine sa stii ca poti prepara solutia de curatare chiar la tine acasa. Ai nevoie de 250 ml de otet, 500 ml detergent lichid si 10-12 picaturi de ulei esential la alegere.

Pentru a te asigura ca amesteci foarte bine Ingredientele, ar fi bine sa incalzesti un pic otetul, iar dupa ce adaugi si detergentul lichid sa amesteci foarte bine. Poti folosi solutia pentru a curata cu succes cada, cabina de dus sau chiuveta. Aplica solutia si las-o sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care clatesti.

Citeste si: Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti

Poti curata gresia de pe jos folosind o solutie ce contine apa, otet, detergent lichid de vase si ulei esential. Pentru a prepara solutia ai nevoie de 750 ml de apa calda, 750 ml de otet, 5-10 picaturi de detergent lichid de vase si 10-12 picaturi de ulei esential de lamaie.

Solutia se poate prepara direct intr-o galeata in care inmoi mopul, dupa care stergi pe jos. Nu numai ca solutia va indeparta urmele de grasime si murdaria, dar va oferi stralucire si un parfum deosebit.