Cum sa prepari o solutie naturala de curatat, folosind coji de portocala
Cum sa prepari o solutie naturala de curatat, folosind coji de portocala

Cum sa prepari o solutie naturala de curatat, folosind coji de portocala


Iata cum sa faci o solutie naturala de curatat, folosind coji de portocala. Vorbim despre o solutie 100% naturala, asa ca ar fi bine sa stii si tu cum sa o prepari. Mai mult, iti explicam si ce poti sa cureti cu aceasta solutie minune si de ce este utila in orice casa.

Cum sa faci o solutie de curata folosind coji de portocala – Cuprins:

Solutie naturala de curatat, cu coji de portocala. Cum sa o prepari

Solutie de curatat, cu coji de portocala
Solutie de curatat, cu coji de portocala

Iata cum sa faci o solutie naturala de curatat, folosind coji de portocala. Inainte de a incepe prepararea acestei solutii de curatat, trebuie sa stii ca ai nevoie de multe coji de portocale sau de mandarine, un borcan mai mare care se poate inchide ermetic, dar si de otet alb.

Daca nu vrei sa folosesti otet, o sa iti spunem ca acesta este folosit ca si odorizant, deoarece absoarbe mirosurile neplacute. Mirosul de otet se va evapora numaidecat, iar la final vei simti doar aroma de citrice.

Citeste si: Cum sa scoti mirosul de prajeala din bucatarie

Primul pas in a prepara solutia naturala de curatat cu acele coji, este sa mananci portocale… destule, incat sa umpli recipientul in care o vei prepara.

Cu cat folosesti mai multe coji, cu atat solutia ta de curatat va fi mai buna pentru ca uleiurile esentiale din coaja actioneaza ca un solvent natural ce dizolva grasimea si murdaria. Doar asa o sa obtii o solutie naturala de curatat cu coji de portocala, de inalta calitate.

Coji de portocala
Coji de portocala

Dupa ce ai umplut recipientul cu cojile de portocale, este momentul sa adaugi otetul alb. Asigura-te ca pui o cantitate generoasa si ca toate cojile de portocala vor fi acoperite complet. Dupa aceea, pune capacul recipientului si asigura-te ca aerul nu poate intra.

Urmatorul pas este sa astepti. Poti astepta 1-2 saptamani sau daca ai rabdare… o luna. Trebuie sa retii faptul ca o perioada mai lunga de timp este indicata, pentru ca acele coji de portocala sa elibereze toate acele uleiuri esentiale in otet.

Dupa ce a trecut toata perioada de asteptare este momentul sa vezi si rezultatul, adica acea solutie naturala de curatat ce are la baza coji de portocala.

Citeste si: Cum sa cureti o oglinda? Prepara cele mai bune solutii!

Totusi, tine minte ca o sa ai nevoie si de o strecuratoare, pentru a te asigura ca vei folosi doar lichidul si nu bucati din cojile de portocale.

Mare atentie! Solutia pe care tocmai ai obtinut-o trebuie diluata, nu o folosi ca atare deoarece este posibil sa atace suprafetele. Iti recomandam sa pui ½ de solutie intr-un recipient cu pulverizator, iar cealalta ½ sa il umpli cu apa.

Acum, foloseste produsul obtinut, exact cum folosesti si alte produse de curatare. Otetul este aproape la fel de eficient ca dezinfectantul si miroase mult mai bine.

Tine minte sa nu folosesti solutia pentru a curata marmura sau alte suprafete pe care aciditatea otetului ar putea lasa urme!