Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa
Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa

Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa


Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa. Afla cum poti prepara o solutie 100% naturala pe care o poti folosi fara probleme pentru a curata bucataria sau baia. Iata ce trebuie sa stii si de ce este bine sa folosesti o solutie fara substante chimice.

Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa – Cuprins:

Cum sa faci o solutie universala de curatat in casa. 100% naturala

Solutie universala de curatat
Solutie universala de curatat

Daca si tu vrei sa faci o solutie universala de curatat casa, atunci ai venit unde trebuie. Stim ca solutiile din comert pot fi scumpe si pline de substante chimice, asa ca venim cu o alternativa 100% naturala care te va ajuta sa o folosesti intr-o casa plina de copii sau animale de companie.

Pentru prepararea acestei solutii ai nevoie de 3 ingrediente, iar ingredientul cheie este otetul alb. Acest este destul de acid pentru a indeparta petele, dar in acelasi timp va indeparta si bacteriile sau mucegaiul.

Este de mentionat faptul ca nu multi folosesc otetul din cauza mirosului intepator, insa aceasta solutie va rezolva si acest lucru. O sa iti explicam ce trebuie sa faci si de ce o sa o folosesti de acum incolo fara nicio problema.

Inainte de a te apuca de treaba, ar trebui sa stii ca o sa ai nevoie si de un vas in care poti masura ingredientele, dar si un recipient cu pulverizator pentru a te ajuta la curatarea suprafetelor. Iata ce iti trebuie pentru a prepara aceasta solutie universala de curatat.

Pentru preparare ai nevoie de otet alb, ulei esential (lamaie, lavanda, menta, eucalipt sau orice aroma doresti). Va trebui sa folosesti 500 ml otet, 500 ml apa si 10-12 picaturi de ulei esential.

Geamuri curate
Geamuri curate

Dupa cum vezi, nu trebuie sa fii expert pentru a prepara aceasta solutie universala de curatat, insa iti recomandam ca inainte de folosire sa amesteci solutia foarte bine. Totodata, ar fi bine sa folosesti o carpa din microfibra pentru a curata suprafetele, pentru ca acest material nu le va zgaria si le va curata extrem de bine.

Acum ca stii cum sa o prepari, ar fi bine sa stii si unde o poti folosi. Dupa cum am spus, este o solutie universala de curata tasa ca va putea fi folosita pentru foarte multe lucruri. De exemplu, o poti folosi pentru a curata frigiderul si congelatorul, insa iti recomandam sa nu o pulverizezi pe garniturile de la usi pentru ca le poate strica.

Citeste si: Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta

Mai mult, aceasta solutie universala de curatat poate fi folosita pe blaturile laminate, chiar si pentru petele de mancare ce s-au intarit. Chiar si geamurile sau oglinzile pot fi curatate fara probleme, asa ca nu ezita sa faci acelasi lucru. Vasul de la toaleta, cada sau chiuveta pot fi curatate foarte bine folosind aceasta solutie.

Totusi, ar fi bine sa eviti urmatoarele suprafete, pentru ca solutia le poate afecta. Drept urmare, iti recomandam sa nu o folosesti pe podelele de lemn sau pe mobila de lemn, pe blaturile de piatra sau faianta, pe chitul dintre placile de faianta, pe electrocasnice sau pe obiectele din fier sau aluminiu.