Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti
Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti

Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti


Curatare plita ceramica. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar si cu ce se curata urmele de arsura de pe plita. Iata ce trebuie sa stii pentru a nu o zgaria!

Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta si ce solutie sa folosesti – Cuprins:

Curatare plita ceramica. Cum sa faci asta in mod corect

Plita murdara
Plita murdara

Daca si tu te-ai lovit de problemele aparute atunci cand vrei sa cureti plita ceramica, ar trebui sa stii cum sa faci asta in mod corect. Nu de alta, dar plita de ceramica are nevoie de o curatare speciala, pentru a deveni lucioasa ca atunci cand era noua.

De asemenea, trebuie sa stii ca o plita lasata murdara nu va mai functiona la fel de bine atunci cand vei incerca sa gatesti din nou pentru ca tigaile sau oalele nu vor face contact cum trebuie cu suprafata de ceramica.

Inainte de toate, trebuie sa iti spunem ca nu o sa fie o Operatiune complicata. Nu iti trebuie produse scumpe pentru a putea curata plita de ceramica, asa ca iti recomandam sa folosesti ingrediente ieftine, pe care cu siguranta le ai in bucatarie.

Citeste si: Cum sa cureti hota aragazului si cat de des trebuie sa faci acest lucru

Asadar, pentru aceasta curatare o sa ai nevoie de bicarbonat de sodiu, otet, detergent lichid de vase, 2 carpe curate, un ziar si o racleta pentru plite ceramica, pe care o poti cumpara de la orice magazin de specialitate.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa indepartezi urmele de mancare arsa, depunerile de calcar si grasimea. Pentru asta, ai nevoie de putin detergent lichid de vase sau orice alt spray special pe care il utilizezi in bucatarie.

Lasa detergentul sa actioneze timp de cateva minute, iar apoi sterge cu o carpa uscata. Urmatorul pas va fi sa pulverizezi otet pe suprafata plitei, mai ales pe urmele de mancare ramase. Foloseste otet din abundenta, pentru ca vrei ca plita sa fie curata atunci cand termini.

Racleta curatare plita ceramica
Racleta curatare plita ceramica

Dupa aceea, presara bicarbonat pe suprafetele murdare. Nu te speria de reactia chimica ce apare intre bicarbonat si otet, pentru ca este ceva normal. Lasa otetul sa actioneze timp de 5-10 minute.

Dupa ce timpul a trecut, freaca suprafata plitei cu un ziar pana ce urmele se vor fi curatat. Daca ziarul se uda si nu face decat sa raspandeasca grasimea, foloseste unul uscat si repeta pasii. Poti sa folosesti si racleta speciala pentru a indeparta urmele de arsura intarite.

La final, curata plita folosind o carpa curata si plita ceramica va straluci.

Bineinteles, poti folosi si o metoda alternativa ce include utilizarea unei solutii speciale pentru plitele ceramice. Este nevoie sa pulverizezi solutia pe suprafata plitei, sa o lasi sa actioneze, iar apoi sa folosesti racleta pentru a indeparta urmele de arsura.

Desigur, tu decizi ce solutii sa folosesti, insa noi ti-am prezentat cele doua alternative pentru o curatare ca la carte a unei plite ceramice.