Cum sa faci cafea la ibric. Afla care sunt pasii pe care sa ii urmezi si care sunt secretele unei cafele perfecte. Cate linguri de cafea trebuie sa pui si care este metoda turceasca pentru a o prepara la tine acasa.
Cafea la ibric. Cum sa o prepari dupa metoda turceasca
In primul rand, pentru a face o cafea la ibric buna, trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de un ibric de cupru, acesta este cel mai potrivit pentru a prepara o cafea dupa metoda turceasca.
De regula, acest tip de ibric are fundul lat si gatul este mai ingust, iar asta te va ajuta sa obtii o cantitate mai mare de spuma. Asadar, daca vrei o cafea turceasca, atunci o sa iti trebuiasca si acel ibric.
De asemenea, expertii in cafea ne recomanda sa servim cafeaua in cesti mici, asemanatoare cu cele de espresso si neaparat cu un pahar de apa langa aceasta.
O sa ai nevoie si de o cafea de calitate, iar primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca aceasta trebuie sa aiba un miros puternic. In cazul in care mirosul de cafea nu se simte atat de bine, atunci este posibil ca aceea sa fie o cafea mai veche si gustul nu o sa fie pe marimea asteptarilor.
O cafea proaspata este sfaramicioasa, iar atunci cand o iei in mana bucatile de cafea nu trebuie sa se lipeasca unele de altele.
Mai mult, daca vrei sa cumperi cafea turceasca, afla ca aceasta este mult mai bine macinata ca o cafea normala pe care o gasesti in comert. Practic, se va asemana cu pudra de cacao ca si granulatie.
Primul pas in a prepara cafea la ibric va fi sa pui apa. Cea mai simpla metoda este de a pune apa in cestile in care urmeaza sa torni cafeaua, astfel te asiguri ca ai pus cantitatea de apa necesara.
Pentru fiecare ceasca foloseste o lingura cu cafea macinata. Aceasta este masura ideala atunci cand prepari cafeaua la ibric. De asemenea, zaharul trebuie adaugat inainte, nu dupa ce torni cafeaua in cesti. Adauga cat zahar doresti, o lingurita sau doua pentru fiecare ceasca de cafea.
Citeste si: Diferenta dintre arabica si robusta. Cum sa alegi cafeaua cea mai buna
Urmatorul pas va fi sa pui ibricul pe foc si sa amesteci cafeaua impreuna cu apa si zaharul pana ce compozitia se omogenizeaza.
Lasa ibricul la foc mic si amesteca usor. In aproximativ 3-4 minute cafeaua va ajunge la punctul de fierbere si deasupra se va ridica spuma. Acela este momentul cand ibricul se ia de pe foc si folosind o lingurita se va pune spuma in fiecare ceasca de cafea pe care urmeaza sa o pregatesti.
Ibricul se pune din nou pe foc si atunci cand volumul de cafea incepe sa creasca din nou o poti turna in cesti. Cafeaua nu trebuie lasata niciodata sa fiarba, asa ca ia ibricul de pe foc inainte sa dea in clocot.