Cum sa cureti rasina epoxidica de pe maini sau diverse suprafete
Cum sa cureti rasina epoxidica de pe maini sau diverse suprafete

Cum sa cureti rasina epoxidica de pe maini sau diverse suprafete


Cum sa cureti rasina epoxidica. Afla cum sa o indepartezi de pe maini sau de pe diverse suprafete si ce poti face pentru a preveni acest lucru. Iata ce trebuie sa stii daca si tu folosesti acest adeziv.

Cum sa cureti rasina epoxidica de pe maini sau diverse suprafete – Cuprins:

Cum sa cureti rasina epoxidica

Cum sa cureti rasina epoxidica
Cum sa cureti rasina epoxidica

In cazul in care nu stiai, rasina epoxidica este un produs industrial industrial, foarte util pentru a lipi mobila veche, pentru a face mici reparatii prin casa sau pentru a acoperi crapaturile aparute in aleea de beton.

Bineinteles, inainte sa te apuci de lucru, ar fi indicat sa porti niste manusi de protectie. Daca le-ai uitat sau pur si simplu nu ai avut, atunci trebuie sa stii cum sa cureti rasina epoxidica de pe maini.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca rasina epoxidica se intareste destul de repede, asa ca va trebui sa o cureti de pe maini imediat. Pentru a face asta, o sa ai nevoie de otet imbibat intr-o carpa sau intr-un prosop de hartie, dupa care va trebui sa freci zona afectata pana ce rasina se va curata.

Daca metoda nu a functionat si rasina este deja intarita, atunci iti sugeram sa folosesti acetona. Mare atentie si la vaporii de acetona, asa ca fa acest lucru intr-o zona bine ventilata.

Mai poti folosi si substantele degresante. Cu ajutorul unei carpe imbibate, freaca zona afectata insa fa acest lucru sub un jet de apa calda. Dupa ce ai indepartat rasina, spala-te foarte bine pe maini cu sapun, iar apoi foloseste o crema pentru a trata suprafata. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa cureti rasina epoxidica, in mod corect.

Amestecarea rasinei
Amestecarea rasinei

Cum sa cureti rasina epoxidica de pe suprafetele de plastic sau sticla. Daca ai varsat rasina pe o suprafata de plastic sau sticla, lucrurile stau altfel si o sa ai de lucru. O sa ai nevoie de alcool isopropilic si o carpa, dar in acelasi timp si de multa rabdare. Practic, va trebui sa freci suprafetele pana ce rasina epoxidica se va curata in totalitate. Daca intampini dificultati, incearca sa folosesti si etanol sau diluant de vopsea.

In cazul in care rasina epoxidica a curs pe suprafete de beton sau lemn, lucrurile stau diferit. In aceasta situatie, evita folosirea alcoolului isopropilic sau a dialuantului pentru ca aceste substante pot decolora lemnul sau pot afecta suprafetele. Va trebui sa foloseti acetona, pentru ca aceasta substanta intra in pori si astfel vei putea curata mai bine rasina. In plus, acetona se evapora foarte repede.

Citeste si: Curatare super glue. Cum se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla

Pentru suprafetele de lemn mai poti apela si la ajutorul aerului cald, deoarece rasina se va curata mult mai usor. Bineinteles, ar fi bine sa folosesti manusi de protectie si aerul cald ar trebui sa aiba o temperatura de aproximativ 90 de grade Celsius pentru a fi eficient. Desigur, mentine o distanta de 10-15 cm pentru a nu afecta suprafetele de lemn.

Cum sa cureti rasina epoxidica de pe suprafete metalice. Atunci cand vrei sa cureti suprafetele de metal sau suprafetele dure poti apela la diluantii industriali, insa asigura-te ca porti manusi de protectie pentru a nu iti afecta pielea. Ar fi bine sa porti si ochelari de protectie!

Daca vrei sa cureti rasina de pe haine sau alte materiale, nu folosi acetona sau diluant, pentru ca acestea o sa le decoloreze sau sa le distruga. In schimb, poti folosi apa calda pentru a incalzi rasina epoxidica, iar apoi sa o dezlipesti putin cate putin. Mare atentie sa nu te frigi, asa ca poarta niste manusi de protectie. Daca materialele nu pot fi bagate in apa calda, atunci foloseste otet, inainte sa le speli in apa rece.