Curatare super glue. Cum se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla
Curatare super glue. Cum se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla

Curatare super glue. Cum se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla


Curatare super glue. Iata cu ce se curata super glue de pe maini, haine, metal, plastic, parchet sau de pe telefon, adica de pe suprafetele pe unde poti scapa aceasta solutie. Cum sa cureti si sa indepartezi urmele de super glue atunci cand ai terminat de lipit.

Cu totii am avut acel moment cand am pus mai mult super glue decat trebuia, iar acel exces de lipici a cazut pe unde s-a nimerit. Cu toate ca un tub de super glue poate lipi aproape orice tip de suprafete, de multe ori se lipeste si de obiecte care nu aveau legatura cu operatiunea noastra. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cu ce sa cureti aceste urme.

Curatare super glue. Cu ce se curata de pe maini, plastic, haine, metal sau sticla – Cuprins:

Curatare super glue. Cum sa cureti urmele de super glue de pe toate suprafetele

Curatare super glue
Curatare super glue

Cu toate ca primul tau instinct este sa dai cu apa, trebuie sa stii ca acest lipici nu este solubil, asa ca este nevoie sa apelezi la alte metode mult mai eficiente. Exista metode de a indeparta acest tip de lipici in doar cateva minute.

Cea mai simpla metoda de curata super glue de pe o suprafata fina precum lemnul, piatra sau metal este sa folosesti acetona sau dizolvantul pentru lac de unghii. Aceasta substanta poate dizolva orice urma de super glue.

Pune un pic de acetona sau dizolvantul pe o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti, iar apoi curata suprafata. Evita sa apesi periuta pe suprafata, ai rabdare si curata incet.

Dupa ce ai terminat, foloseste o carpa umezita in apa calda, iar pe suprafata pe care ai sters-o pune 1-2 picaturi de detergent de vase. In acest fel, vei curata suprafata de urmele de acetona sau dizolvant.

O alta metoda este sa folosesti o solutie facuta in casa. Combina ulei de cocos si bicarbonat de sodiu, in cantitati egale. Amesteca pana ce obtii o pasta, iar apoi freaca suprafata afectata si lasa solutia sa actioneze timp de 15 minute. La final, foloseste un burete umed pentru a curata suprafata, iar apoi clateste cu apa.

Cum sa cureti super glue de pe maini, haine, plastic sau geamuri

Pete de lipici
Pete de lipici

Curatare super glue. Detergentul de rufe te va ajuta atunci cand vrei sa cureti urmele de super glue de pe maini. Totusi, trebuie sa te speli imediat si sa nu il lasi sa se usuce. Vei vedea ca detergentul va inmuia urmele de super glue si se va curata imediat.

Mai poti folosi si sucul de la o lamaie, iar apoi sa stergi zona afectata cu o bucata de vata imbibata. Freaca zona pana ce acele urme de super glue dispar. In acelasi mod, se poate folosi si spirt.

Daca nu ai acetona sau alte solutii, trebuie sa stii ca poti folosi si sarea de bucatarie. Pune putina apa calda intr-un bol, iar apoi adauga sare. Amesteca pana ce se formeaza o pasta, iar apoi freaca solutia cu miscari circulare. Dupa ce ai curatat petele uscate de super glue, clateste zona cu apa.

Acetona
Acetona

Curatare super glue. Pentru a curata urmele de super glue de pe haine, o sa ai nevoie de acetona. Mai intai, asigura-te ca hainele tale nu sunt facute din acetat, iar apoi testeaza acetona pe o suprafata mica a hainelor, pentru a fi sigur ca nu afectezi tesatura.

Daca totul este ok, atunci pune acetona pe suprafata afectata, iar apoi foloseste o periuta pentru a indeparta urmele de super glue. Nu apasa foarte tare! Dupa ce ai indeparata solutia, spala hainele folosind detergent obisnuit.

Daca ai o masa din sticla sau ai vrut sa lipesti ceva la un geam si ti-au cazut cateva picaturi de super glue pe aceste suprafete, exista solutii pentru curatare. Pentru a curata aceste urme de super glue foloseste o carpa umeda pe care ai pus cateva picaturi de detergent de vase.

Totodata, lasa si carpa umeda sa stea cateva minute pe acele pete de super glue uscat pentru a le inmuia. Dupa aceea, foloseste o lama pentru a desprinde picaturile uscate de super glue de pe suprafata. La final, sterge suprafata cu o bucata de vata imbibata in acetona.

Curatarea urmelor de super glue de pe plastic este destul de simpla, insa o sa dureze ceva. Cea mai simpla metoda de a curata acele urme este sa folosesti o solutie de apa calda cu 2-3 picaturi de detergent de vase, pe care o pui intr-un recipient cu pulverizator.

Amesteca recipientul foarte bine, iar apoi pulverizeaza solutia pe petele de super glue si las-o sa actioneze timp de 5 minute. Folosind o spatula de bucatarie sau un cutit de plastic, incearca sa desprinzi acele pete uscate. Daca intampini dificultati, mai pulverizeaza solutie si las-o sa actioneze mai mult timp.

Afla si cum sa cureti mucegaiul de pe haine sau cum sa elimini mirosul urat care s-a impregnat in hainele tale.