Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale
Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale

Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale


Pete de apa dura. Cum sa cureti petele de apa dura de pe geamurile casei. Iata ce trebuie sa faci pentru a curata in mod corect ferestrele casei tale. Acestea sunt metodele pentru a indeparta petele de apa dura de pe geamuri.

Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale – Cuprins:

De unde apar petele de apa dura pe geamuri

Pete de apa dura sau calcar pe geam
Pete de apa dura sau calcar pe geam

Pete de apa dura. Daca inca nu stiai, petele de apa dura apar din cauza mineralelor din apa, precum calciu si magneziu. Pentru ca apa de ploaie vine direct din natura si nu trece prin niciun proces. Atunci cand se evapora, apa lasa in urma acele pete albe, care in timp se scot din ce in ce mai greu pentru ca intra in porii sticlei.

Chiar si in casele unde se foloseste un dedurizator de apa o sa gasesti urme de apa pe paharele pe care le speli. Daca nu indepartezi acele urme, paharele se vor curata foarte greu, asa ca este necesar sa le speli si sa le usuci.

Dupa cum vezi, daca vrei sa ai geamuri curate tot timpul, nu trebuie sa le lasi prea mult murdare si trebuie sa actionezi destul de repede. Totusi, asigura-te ca folosesti produse care nu ataca geamurile.

Pete de apa dura. Cum sa le cureti de pe ferestre

Solutie curatare otet si apa
Solutie curatare otet si apa

Otetul este un acid destul de puternic, ce poate curata petele de apa dura de pe geamuri. O sa ai nevoie de un recipient cu pulverizator, pe care il umpli pe jumatate cu otet, iar dupa aceea adaugi apa.

Amesteca foarte bine, iar apoi pulverizeaza solutia pe geamuri. Las-o sa actioneze timp de cateva minute, iar apoi sterge geamul folosind o carpa pe care ai imbibat-o in aceeasi solutie si insista in locurile unde petele se sterg greu.

Dupa ce te-ai asigurat ca petele s-au curatat, sterge geamul folosind prosoape de hartie sau racleta pentru geamuri. Asa vei indeparta acele pete de apa dura.

Pete de apa dura suc de lamaie
Suc de lamaie

Sucul de lamaie actioneaza aproape la fel ca otetul, datorita acidului citric pe care il contine. Pe langa asta, sucul de lamaie miroase si mai frumos decat solutia cu otet.

Taie cateva lamai pe jumatate si stoarcele. Pune sucul de lamaie intr-un recipient cu pulverizator, umple-l pe jumatate iar apoi adauga apa. Amesteca foarte bine amestecul, iar apoi pulverizeaza pe toata suprafata geamului.

Lasa solutia sa actioneze timp de cateva minute, iar daca sunt depuneri mai serioase iti sugeram sa tai o lamaie pe jumatate si sa freci geamul cu aceasta. Freaca foarte bine acele pete de apa dura.

Dupa ce solutia a actionat, foloseste o carpa de microfibra pentru a indeparta petele. Poti folosi aceasta solutie si pentru geamurile unei cabine de dus.

Otet si bicarbonat de sodiu
Otet si bicarbonat de sodiu

Otetul cu bicarbonatul de sodiu fac echipa buna si devin un produs de curatare extrem de puternic. Amesteca doua cantitati egale de otet si bicarbonat de sodiu pana ce obtii o pasta groasa.

Pasta trebuie intinsa pe toata suprafata geamului si lasata pana ce se va usca aproape complet. Pentru a curata geamul, vei avea nevoie de o perie moale sau de un burete din lana de otel. La final, indeparteaza urmele de bicarbonat de sodiu folosind o laveta umeda, iar apoi sterge cu prosoape de hartie. Acele pete de apa dura au disparut!

Pete de calcar pasta de dinti
Pasta de dinti

Si pasta de dinti este eficienta in lupta cu depunerile de calcar de pe geamuri. Pune pasta de dinti pe un burete sau o laveta, adauga un pic de apa, iar apoi sterge acele pete.

Lasa pasta de dinti sa actioneze timp de cateva minute, iar la final clateste foarte bine folosind o laveta imbibata in apa. Apoi, sterge totul folosind un prosop de hartie.

Pentru ca preventia este de asemenea importanta, iti sugeram sa stergi geamurile cu o solutie de otet si apa (1:1) si sa le stergi cu prosoape de hartie. Aplic solutia o data pe saptamana, pentru a le mentine curate.

Afla si cum sa cureti petele de calcar din baia ta sau cum sa elimini apa din peretii afectati de umezeala.