Cum sa cureti bucataria de praf si grasime folosind hartie cerata
Cum sa cureti bucataria de praf si grasime folosind hartie cerata

Cum sa cureti bucataria de praf si grasime folosind hartie cerata


Cu totii folosim hartia cerata atunci cand pregatim bunatati si le impachetam, asa ca acest lucru nu este chiar un secret. Dar daca ti-am spune ca poti folosi aceeasi hartie pentru a face curat in bucatarie? Iata cum sa cureti bucataria de grasime si praf folosind hartie cerata.

Cum sa cureti bucataria de grasime si praf cu hartie cerata?

Bucatarie
Bucatarie

Spatiile mai inguste din bucatarie sunt, de obicei, si cele mai greu de curatat. De exemplu, dulapurile de sus dintr-o bucatarie acumuleaza praf, la fel si partea superioara a frigiderului. Ei bine, poti folosi hartie cerata pentru ca aceasta atrage praful si grasimea ca un magnet.

Totodata, poti folosi hartia cerata pentru interiorul sertarelor sau dulapurilor. Asigura-te ca folosesti si o banda dublu adeziva pentru a o fixa. O data pe luna, in locuieste hartiile pe care le-ai pus in bucatarie, pentru a scapa de murdarie, praf sau eventuale bucati de mancare ce se vor lipi de hartia cerata.

Mai mult, hartia cerata te poate ajuta sa cureti podelele din bucatarie. Aceasta va atrage ca un magnet praful si murdaria de pe podeaua din bucatarie si va actiona exact ca un servetel pentru sters praful.

Nu confundati hartia cerata cu hartia de copt, pentru ca daca o sa o folositi pentru a gati ceva in cuptor, mai mult ca sigur ca aceasta o sa ia foc. Hartia de copt are un strat fin de parafina. Aceasta se va topi la temperaturi mari, insa o poti folosi daca incalzesti ceva in cuptorul cu microunde.

Cum sa folosesti hartia cerata pentru a curata diverse obiecte din bucatarie

Ustensile de bucatarie
Ustensile de bucatarie

Hartia cerata mai are cateva intrebuintari in bucatarie, pe langa faptul ca te poate ajuta sa faci curat mai eficient. De exemplu, poti folosi hartia cerata pentru a proteja un tocator de lemn (fund de lemn). Dupa ce l-ai folosit, l-ai spalat si l-ai uscat, freaca tocatorul cu hartia cerata pentru a ii reda stralucirea si pentru a il proteja pe termen lung.

Daca incalzesti ceva la cuptorul cu microunde si nu vrei ca mancarea sa sara in interiorul acestuia, poti pune o hartie cerata deasupra farfuriei pentru a impiedica acest lucru. Daca nu vrei, atunci trebuie sa stii si cum sa cureti cuptorul cu microunde.

Un desfacator de conserve merge mai bine dupa ce il freci cu hartie cerata, pentru ca in acest fel veti curata acele rotite si le ajutati sa functioneze mult mai usor.

Chiar si robinetele din bucatarie vor straluci dupa ce le vei sterge cu hartie cerata. Vei indeparta acele pete de apa, iar parafina va actiona ca o bariera impotriva umezelii.