Cum sa cureti cuptorul cu microunde folosind solutii 100% naturale
Cum sa cureti cuptorul cu microunde folosind solutii 100% naturale

Cum sa cureti cuptorul cu microunde folosind solutii 100% naturale


La fel ca si cuptorul aragazului, cuptorul cu microunde are si el nevoie de o curatare periodica, pentru ca este unul dintre cele mai folosite electrocasnice dintr-o locuinta. Iata cum sa cureti si sa dezinfectezi un cuptor cu microunde folosind solutii 100% naturale sau din comert.

Cum sa cureti cuptorul cu microunde cu solutii 100% naturale

Cuptorul cu microunde este un aparat de dimensiuni mici, asa ca tot procesul de curatare o sa dureze mult mai putin ca la un cuptor de aragaz. Totusi, trebuie sa ai in vedere urmatorii pasi.

Pregatire curatare cuptor microunde
Pregatire curatare cuptor microunde

In primul rand, trebuie sa pregatesti cuptorul cu microunde pentru curatare, iar pentru a face acest lucru va trebui sa scoti cuptorul cu microunde din priza, iar apoi sa folosesti un burete sau o laveta moale, inmuiate in apa calda cu un pic de detergent de vase. Sterge resturile de mancare sau petele de grasime care s-au acumulat in interiorul cuptorului.

Solutie lamaie curatare cuptor microunde
Solutie lamaie curatare cuptor microunde

O prima metoda pentru a curata cuptorul cu microunde este sa folosesti un bol termorezistent, care poate suporta temperaturi mari. Umpli acest bol pe jumatate cu apa, iar apoi tai o lamaie pe din doua si storci zeama. Resturile de lamaie le adaugi tot in apa.

Pune acest bol in cuptorul cu microunde, iar apoi porneste-l la o temperatura medie spre inalta si lasa-l sa incalzeasca timp de 3 minute sau pana cand apa incepe sa fiarba. Dupa ce s-a terminat acest program, mai lasa vasul acolo timp de 5 minute, fara sa deschizi usa. In acest fel, aburul va actiona si va patrunde in petele de grasime si murdarie.

Dupa aceea, scoate vasul cu apa si lamaie. Sterge cuptorul foarte bine la interior, folosind un burete sau o carpa curata.

Lamaie in cuptorul cu microunde
Lamaie in cuptorul cu microunde

O alta metoda este sa tai o lamaie pe jumatate, iar apoi sa o pui in cuptorul cu microunde cu partile taiate in jos, direct pe farfuria cuptorului, adica acea farfurie rotativa.

Solutie bicarbonat de sodiu curatare cuptor microunde
Solutie bicarbonat de sodiu curatare cuptor microunde

Bicarbonatul de sodiu revine si el in atentia noastra si poate fi folosit pentru curatarea cuptorului cu microunde, mai ales cand este vorba de pete greu de curatat. Este necesar sa faci o pasta din 2 parti bicarbonat si o parte apa, amesteci foarte bine, iar apoi aplici direct pe petele de mancare uscata.

Lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute, iar apoi sterge cu o carpa curata. In cazul in care petele nu au disparut, repeta acest proces.

Mai poti folosi o solutie din 250 ml apa si 6 linguri de bicarbonat de sodiu, pe care o amesteci foarte bine intr-un bol. Dupa aceea, pune bolul in interiorul cuptorului cu microunde si porneste cuptorul timp de 3 minute. Dupa ce s-a terminat acest program lasa-l sa se raceasca timp de 5 minute, fara sa deschizi usa cuptorului.

Vei vedea ca aburul din interiorul cuptorului iti va usura munca destul de mult, iar tu vei putea sterge petele cu usurinta folosind o carpa uscata sau prosoape de hartie.

Otet
Otet

O solutie obtinuta din 200 ml de apa si o lingura de otet, te va ajuta sa elimini mirosul neplacut din interiorul unui cuptor cu microunde. Pune solutia intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si porneste cuptorul timp de 3 minute.

Procedezi ca si mai sus, adica astepti 5 minute dupa ce s-a oprit cuptorul, pentru ca aburii sa isi faca treaba. Dupa ce deschizi usa cuptorului, sterge totul cu o carpa uscata sau prosoape de hartie.

Cum sa cureti un cuptor cu microunde cu substante chimice din comert

Daca nu vrei sa folosesti niciuna din metodele de mai sus, atunci poti folosi detergent de vase sau chiar o solutie pentru curatat geamurile.

Solutie detergent vase curatare cuptor cu microunde
Solutie detergent vase curatare cuptor cu microunde

Pune detergent de vase intr-un bol cu apa, iar apoi pune bolul in cuptorul cu microunde si porneste-l timp de 3 minute. Dupa ce s-a terminat programul, nu deschide usa cuptorului timp de 5 minute, pentru ca vrei sa actioneze solutia de la interior. La final, sterge cu o carpa uscata.

Solutie geamuri curatare cuptor microunde
Solutie geamuri curatare cuptor microunde

Daca vrei sa cureti cuptorul cu solutie de geamuri, primul pas este sa il scoti din priza. Amesteca 1 parte apa cu 2 parti solutie, iar dupa aceea foloseste o laveta moale pentru a il sterge la interior. Totodata, poti folosi aceeas solutie pentru a curata si exteriorul cuptorului.

Nu uita ca un cuptor cu microunde are nevoie de o curatare periodica, pentru ca la interior se pot aduna bacterii, dar si pentru a reduce nivelul de murdarie si de grasime.

Afla si cum sa cureti grasimea din bucatarie cu solutii 100% naturale!