Cum sa folosesti apa de sticla pentru mucegai si cum stopeaza igrasia
Cum sa folosesti apa de sticla pentru mucegai si cum stopeaza igrasia

Cum sa folosesti apa de sticla pentru mucegai si cum stopeaza igrasia


Apa de sticla pentru mucegai. Afla cum sa folosesti acest produs, la ce te ajuta, dar si ce este exact aceasta solutie apoasa. Iata ce trebuie sa stii si cum poate fi utilizata la tine in locuinta pentru a stopa igrasia.

Cum sa folosesti apa de sticla pentru mucegai si cum stopeaza igrasia – Cuprins:

Ce este silicatul de sodiu

Silicat de sodiu
Silicat de sodiu

Apa de sticla sau silicatul de sodiu (Na2SiO3) este un compus alcalin ce poate fi utilizat pentru a rezolva problemele legate de mucegai si nu numai.

Acest produs este folosit in productia de adezivi, materiale de constructie, dar si ciment. Totodata, este utilizat si in industria chimica si industria textilelor.

In constructii, se utilizeaza pentru a ingnifuga tencuieli de samota, la aditivarea mortarelor care sunt rezistente la acizi sau la vopsiri cu vopsea de var aditivata.

Mai mult, silicatul de sodiu mai este folosit pentru a regla pH-ul in diferite procese industriale. Asadar, vorbim despre un produs foarte util ce se foloseste in mai multe ramuri industriale.

Apa de sticla pentru mucegai. Cum sa o utilizezi la tine in locuinta

Apa de sticla pentru mucegai
Apa de sticla pentru mucegai

Dupa cum spuneam, apa de sticla poate fi folosita pentru a combate mucegaiul sau igrasia. Solutia apoasa poate fi aplicata direct pe suprafetele afectate de mucegai, iar in acest mod vei stopa dezvoltarea acestuia.

Totodata, mai poate fi utilizata si pentru lemn pentru a trata ciupercile sau a combate insectele. Practic, o sa creezi un strat protector, iar lemnul nu se va mai deteriora.

Asadar, daca si tu vrei sa folosesti silicatul de sodiu la tine in locuinta, primul lucru pe care va trebui sa il faci va fi sa cureti suprafetele pe care urmeaza sa o aplici.

Abia dupa ce suprafata este curata, apa de sticla se poate aplica folosind un pulverizator sau o pensula. Desigur, va trebui sa respecti recomandarile producatorului inainte de a o folosi.

Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul de pe peretii interiori ai casei tale

Nu uita nici de echipamentul de protectie, o pereche de manusi si una de ochelari nu ar trebui sa lipseasca din echipamentul de lucru.

Mai trebuie sa stii si ca apa de sticla se poate folosi pentru a  face lemnul rezistent la foc, asa ca o sa iti ofere un plus de siguranta in caz de incendiu.

Mai mentionam faptul ca solutia nu este deloc scumpa, iar preturile incep de la 20-30 de lei si pot ajunge pana la 100 de lei daca vei cumpara un produs cu o concentratie mai mare.

De regula, solutia cu apa de sticla pentru mucegai se prepara amestecand-o cu apa normala. O sa ai nevoie de o parte apa de sticla si 3 parti apa normala, insa indicat este sa respecti recomandarile producatorului, in functie de ce concentratie are solutia pe care ai cumparat-o.