Ciuperci otravitoare. Cum sa le identifici si ce test trebuie sa faci
Ciuperci otravitoare. Cum sa le identifici si ce test trebuie sa faci

Ciuperci otravitoare. Cum sa le identifici si ce test trebuie sa faci


Ciuperci otravitoare. Afla cum sa le identifici si ce test trebuie sa faci pentru a te asigura ca acestea nu iti pun viata in pericol. Ploile din ultima vreme o sa creasca si productia de ciuperci, asa ca ar fi bine sa stii cum le testezi. Totusi, nu te sfatuim sa mananci ciuperci culese din padure sau din natura, alege o sursa sigura!

Ciuperci otravitoare. Cum sa le identifici si ce test trebuie sa faci – Cuprins:

Ce ar trebui sa stii despre ciupercile otravitoare?

Amanita muscaria
Amanita muscaria

Inainte de toate, iti spunem ca ar fi bine sa eviti consumarea ciupercilor daca nu esti 100% de tipul acestora. Acestea pot fi ciuperci otravitoare! Daca stii foarte multe lucruri despre ciuperci esti un caz fericit, insa daca nu ar fi bine sa nu te aventurezi si sa le mananci.

De exemplu, expertii spun ca nu ar fi bine sa mananci niciodata ciupercile care au o culoare rosie, deoarece majoritatea acestora sunt otravitoare. Aici aducem in discutie Amanita muscaria sau Buretele mustelor.

Citeste si: Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

De asemenea, nu toate ciupercile care cresc pe trunchiurile copacilor sunt comestibile, asa ca nu te sfatuim sa le incerci daca le vezi. Chiar daca observi animalele ca mananca aceste ciuperci, ar trebui sa stii ca regula nu se aplica si la oameni. Aceste ciuperci otravitoare nu afecteaza animalele.

Exista peste 14.000 de specii de ciuperci, asa ca abia cand le cunosti pe majoritatea ar trebui sa fii sigur ca poti sa le mananci pentru ca o sa stii exact ce.

Nu o sa explicam tipurile de ciuperci pentru ca nu vrem sa punem in pericol sanatatea nimanui, asa ca o sa iti spunem ce test poti face pentru a identifica acele ciuperci otravitoare.

Ciuperci otravitoare. Cum sa le identifici si ce test sa faci

Ciuperci otravitoare
Ciuperci otravitoare

Exista anumite teste cu ajutorul carora poti identifica ciupercile otravitoare, insa chiar si asa revenim si iti spunem inca o data ca nu ar trebui sa consumi ciuperci din padure sau pe care le-ai gasit in natura. Cel mai bine, cumpara-le de la supermarket pentru a te asigura ca nu iti pui sanatatea in pericol!

Un test pentru a identifica acele ciuperci otravitoare este sa pui o lingurita de argint in mancarea pe care vrei sa o faci. Daca ciupercile sunt otravitoare, atunci lingurita pe care ai introdus-o in mancare se va innegri.

Citeste si: Cum sa cresti Vriesea. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori

Un alt test pe care il poti face este sa pui ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. In cazul in care acestea sunt otravitoare, ceapa va capata o culoare albastra, se va innegri sau se va invineti.

Mai poti identifica anumite ciuperci otravitoare daca pui patrunjel verde in mancarea pe care vrei sa o faci. In cazul in care patrunjelul se ingalbeneste, inseamna ca ciupercile nu sunt bune de mancat!