Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti
Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti

Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti


Schema tratament trandafiri. Afla cum sa stropesti plantele din gradina ta, dar mai ales in ce perioada trebuie sa o faci. De asemenea, iti spunem si ce produse sa folosesti pentru a iti mentine trandafirii sanatosi si pentru a te bucura de flori pe durata sezonului cald.

Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si ce produse sa folosesti – Cuprins:

Schema tratament trandafiri. Cum sa ii stropesti si in ce perioade

Schema tratament trandafiri
Schema tratament trandafiri

Schema tratament trandafiri. Pentru ca si trandafirii (Rosa) trebuie mentinuti sanatosi, este necesar sa stii ce produse sa folosesti, dar mai ales in ce perioade sa aplici tratamentele. Iata cum sa tii la departare bolile si daunatorii trandafirilor.

Ei bine, primul lucru pe care trebuie sa il faci la trandafiri va fi inainte de pornirea in vegetatie. Trebuie sa ai in vedere taierea lastarilor bolnavi sau cei slab dezvoltati. Astfel, te asiguri ca lastarii trandafirilor vor fi sanatosi si acestia se vor dezvolta in mod corect.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa la trandafiri si ce efecte are

Dupa ce ai facut taierile de primavara, va fi necesar sa aplici doua tratamente conform cu schema de tratament pentru trandafiri.

Primul va fi cu produs cupric, zeama bordeleza sau Champ, pentru cancerul ramurilor si rugina. Pentru a aplica aceasta stropire o sa ai nevoie de 50 grame de produs cupric amestecat cu 10 litri de apa. Te sfatuim sa nu sari peste acest tratament, pentru ca este important pentru plantele din curtea ta.

In aceeasi perioada se va aplica si o stropire cu Kumulus pentru fainare. Iti recomandam sa amesteci 60 grame de produs cu 10 litri de apa. Folosind Nuprid, vei elimina ouale acarienilor si ale afidelor.

In timpul cresterii lastarilor, trandafirii au nevoie de o stropire cu urmatoarele produse: Topsin (10 grame la 10 litri de apa) si Aliette (30 grame la 10 litri de apa).

Stropirea trandafirilor
Stropirea trandafirilor

In acelasi timp, va fi nevoie si de un tratament cu Mospilan (1.5 g la 10 litri de apa), insa iti recomandam sa il folosesti impreuna cu Toil, un adjuvant pe baza de ulei de rapita.

Schema tratament trandafiri. Inainte de deschiderea florilor, trandafirii au nevoie de un tratament cu Topsin (10 g la 10 litri de apa) pentru fainare, afide (paduchi verzi) si rugina. Nu uita ca afidele sau paduchii verzi ataca foarte des trandafirii, asa ca daca vrei sa te bucuri de florile trandafirilor, neaparat trebuie sa aplici acest tratament.

Mai departe, se va aplica un tratament cu Syllit (20 ml la 10 litri de apa) pentru putregai si antracnoza. Pentru viespea trandafirului si acarieni, va fi nevoie sa aplici un tratament cu Actara (1.5 g la 10 litri de apa).

Citeste si: Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa

In timpul infloritului, trandafirii mai au nevoie de un tratament cu Topsin (10 g la 10 litri de apa) pentru a combate afidele, putregaiul si rugina.

In aceeasi perioada, va fi nevoie sa aplici o stropire cu Antracol (20 g la 10 litri de apa) pentru patarea neagra. Pentru fainare si acarieni, aplica o stropire cu Nissorun (5 g la 10 litri de apa). Fainarea este o alta boala foarte des intalnita la trandafiri, asa ca este important sa aplici acest tratament pentru plantele din curtea ta.

Atunci cand trandafirii intra in perioada de repaus vegetativ va fi nevoie de o stropire cu produs cupric, zeama bordeleza sau Champ, pentru cancerul ramurilor si rugina. Totodata, aplica si o stropire cu Kumulus (60 g la 10 litri de apa).