Albirea rufelor cu aspirina. Cum sa faci asta la tine acasa
Albirea rufelor cu aspirina. Cum sa faci asta la tine acasa

Albirea rufelor cu aspirina. Cum sa faci asta la tine acasa


Albirea rufelor cu aspirina. Hainele, mai ales cele albe din tesaturi sensibile sunt destul de greu de intretinut. Cu cat sunt spalate mai des, cu atat riscul de scamosare, de deteriorare si de subtiere a tesaturii este mai mare.

Despre pastrarea culorilor proaspete si luminoase nici nu se pune problema. Toate aceste aspecte, desigur depind si de natura tesaturii si de calitatea ei. Cert este ca hainele trebuie cumva curatate si provocarea vine din nevoia de a le mentine aspectul nou, luminos si proaspat pentru cat mai mult timp.

Albirea rufelor cu aspirina. Cum sa faci asta la tine acasa – Cuprins:

Albirea rufelor cu aspirina. Cum sa faci asta in mod corect

Albirea rufelor cu aspirina
Albirea rufelor cu aspirina

Stiu, magazinele de specialitate sunt pline cu produse de curatare, iar reclamele iti promit ca aceste substante chimice te vor ajuta sa scapi de pete si sa redai stralucirea hainelor tale, fiind, in acelasi timp, prietenoase cu tesatura.

Unele gospodine au descoperit un truc care le este de mare folos in ingrijirea hainelor, iar partea frumoasa este ca ingredientul minune poate fi cumparat din orice farmacie, fara reteta si nici nu este scump. Este vorba despre banala aspirina si efectele magice pe care le are asupra hainelor, mai ales asupra hainelor albe.

Asadar, daca ai haine albe care si-au pierdut din stralucire, au devenit mai galbene fie din cauza utilizarilor multiple, fie din cauza deodorantului sau care au devenit mai degraba gri din cauza scurgerii timpului, trebuie sa stii ca acum ai posibilitatea sa le readuci la culoarea naturala, originala, cu ajutorul unor tablete de aspirina.

Ai nevoie de 6 astfel de pastile de aspirina si 5 litri de apa. Zdrobeste aspirina pe o foai de hartie si apoi dizolv-o in cei cinci litri de apa. Amestecul trebuie preparat intr-un lighean suficient de mare.

Pune hainele in aceasta solutie si lasa-le peste noapte sau, daca nu ai aceasta posibilitate, pentru cel putin 8 ore. La finalul acestui interval, spala hainele fie manual, fie la masina, la programul obisnuit. Daca ai mai multe rufe de spalat, poti dubla cantitatile de mai sus.

Cum sa cureti petele folosind aspirina

Haine patate
Haine patate

Trebuie sa mai stii ca tot aspirina te poate ajuta sa scapi de petele mai dure, rezistente si greu de scos.

Asadar, daca observi o pata pe un articol alb, care sa fie mai veche, mai intarita, tot ce trebuie sa faci pentru a scapa de ea este sa zdrobesti patru pastile de aspirina, sa amesteci pudra cu putina apa, pana ce se transforma intr-o pasta si pe aceasta o sa o aplici direct pe pata. Se recomanda sa lasi pasta sa actioneze cateva ore inainte de a spala haina asa cum o faceai si pana atunci.

Poti adauga aspirina si in masina de spalat. Tine cont ca pentru o incarcare completa trebuie sa adaugi 10 bucati. Te sfatuiesc sa zdrobesti pastilele inainte de a le pune in masina si sa adaugi pudra fie in cuva de pulbere, fire direct in tambur. Poti dizolva pastilele in putina apa inainte de a le adauga pentru a te asigura ca se dizolva cum trebuie.

Trebuie sa stii ca aspirina este prietenoasa si cu hainele tale colorate. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 2-3 pastile in masina de spalat si sa dai drumul la un ciclu complet de spalare. La finalul acestuia, vei observa cum hainele tale vor avea culori mai vii, mai intense.

Citeste si: Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori

De vina pentru aceste efecte este compusul care se afla in aspirina, un acid destul de slab, insa care te poate ajuta, asa cum observi, in gospodarie. Este vorba despre acidul salicilic care, din punct de vedere medical, ajuta la ameliorarea durerii, a febrei si a inflamatiilor.

Iti mai spun ca aspirina poate fi utilizata atat in formatul pastilelor clasice, pe care le-am folosit cu totii macar o data in viata, cat si in varianta lor efervescenta, in functie de preferintele tale.

In plus, trebuie sa mai stii ca aspirina este prietenoasa cu pielea ta si ca daca intra in contact cu mainile tale nu ar trebui sa ai niciun fel de problema. Ba din contra, sunt destul de multi cei care considera ca daca te speli pe maini cu aspirina, aceasta vine cu o serie de beneficii pentru pielea ta. Chiar si asa, daca stii ca ai ceva alergii diagnosticate sau ai o sensibilitate la anumite substante, foloseste manusi de protectie cand utilizezi aspirina.