Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori
Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori

Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori


Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori. Afla cum sa ai productie si mai buna de legume si flori cu ajutorul aspirinei. Invata ce poti face ca sa ai  o productie crescuta folosind banala aspirina ca fertilizator, dar si ca insecticid. Vezi cum se foloseste corect pentru a avea cele mai bune rezultate.

Aspirina pentru legume si flori. Cum sa o folosesti in mod corect

Aspirina pentru legume si flori
Aspirina pentru legume si flori

Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori. Gradinarii cu experienta ne invata ca banalul medicament pe baza de acid acetilsalicilic, adica aspirina din farmacii,  face adevarate minuni pentru mai toate plantele, la fel cum o va face si pentru cele din gradina de legume sau flori.

Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island. S-a demonstrat ca aspirina are efecte imediate in ceea ce priveste buna dezvoltare a plantelor , cat si la o mai buna productie.

Si cercetatorii din SUA au participat la un studiu asemanator prin care s-a demonstrat ca aspirina are beneficii importante asupra plantelor  in perioadele in care trec prin stres. Studiul a fost realizat pe culturi de castraveti si tutun.

Dupa ce aspirina a ajuns in atentia cercetatorilor si, ulterior ca tot mai multi gradinari sa inceapa sa o foloseasca, s-a observant ca medicamentul are influenta majora in tratarea diferitelor boli. Tratamentul este foarte eficient cand vine vorba de boli fungice, cum ar fi fuzarioza si vertilicioza.

Aspirina nu doar ca trateaza, dar reduce si raspandirea lor.  Concret, incidenta bolilor scade cu procente de la 47 % pana la aproape 95%, bineinteles in functie de cultura pe care este folosita. Asadar, iti recomandam si tie sa folosesti aspirina pentru legume si flori.

Practic, dupa aplicarea unui tratament pe baza de aspirina, plantele capata o imunitate crescuta, plus ca devin si mai rezistente. Caldurile doboritoare din timpul verii, cand temperaturile depasesc cu mult pragul de canicula, cat si temperaturile foarte scazute  sunt cu mult mai bine tolerate.

Acid acetilsalicilic
Acid acetilsalicilic

Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori. Tratamentul cu aspirina nu presupune tehnici greoaie, tot ce ai de facut este sa calculezi bine proportiile, bineinteles in functie de suprafata pe care vrei sa o stopesti cu medicamentul minune. Pentru o pastila de aspirina sunt necesari trei litri de apa. Ca sa se dizolve usor si repede, este bine sa o pisezi inainte. Important de stiut este ca le fel de bune beneficii vor exista si daca folosesti, din intamplare, pastile expirate pe care le mai aveai ratacite prin casa.

Cat despre apa pe care o vei folosi pentru prepararea acestui tratament, trebuie sa stii ca poate fi vorba despre apa de la robinet sau apa distilata. Unii horticultori prefera aceasta ultima varianta, considerand ca este cu mult mai eficienta decat apa de la robinet.   

Dupa ce ai amestecat bine si aspirina este dizolvata in totalitate, plantele fie se stropesc cu preparatul obtinut, fie se pune la radacina. Poti folosi metoda doar in perioada cand plantele sunt in crestere si nu foarte des. Recomandarea specialistilor este sa aplici metoda o singura data la trei saptamani si doar dimineata pentru a fi bine absorbita si pentru a  nu afecta in vreun fel insectele benefice din gradina ta, asa cum sunt, spre exemplu, albinele.

Mai poti aplica tratamentul si cand observi la plante unele probleme. Poate fi vorba despre pierderea frunzelor sau atunci cand sunt supuse stresului si au nevoie sa fie revigorate, nu fac boboci sau sunt vulnerabile atacurilor diferitelor boli fungice.

Fertilizarea plantelor cu aspirina

Fertilizarea plantelor cu aspirina
Fertilizarea plantelor cu aspirina

Aspirina este foarte folositoare pentru legume si flori. Medicamentul poate fi folosit cu rezultate bune si ca fertilizator. Vei observa rezultate imediate cand vine vorba despre acele plante intarziate in dezvoltare.

Metoda poate fi folosita atata pentru plantele de interior, cat si pentru cele de exterior. Pentru ultima varianta,  fertilizarea se va putea face in oricare perioada a anului, in timp ce pentru plantele de interior se va putea face doar in luna martie.

Pentru fertilizarea cu aspirina se va folosi o tableta la 4 litri de apa. Dupa ce a fost sparta si dizolvata bine in apa, solutia poate sa fie pulverizata pe plante, fie sa fie udate cu ea la radacina. Se va repeta metoda o data la 3-4 saptamani, si doar in fazele de dezvoltare ale plantelor.

Combaterea insectelor cu ajutorul aspirinei

Rosii in solar
Rosii in solar

Cum sa folosesti aspirina pentru legume si flori. Daca ai gradina de legume sau flori sau pur si simplu ai pe balcon ghivece cu plante, stii ca atacul insectelor  le poate distruge ireversibil daca nu iei masuri.

Daca nu stiai, afla ca aspirina iti poate deveni aliat in combaterea lor. Tot ce ai de facut este sa stropesti plantele sau florile cu solutie compusa din apa cu aspirina pisata. Vei observa ca plantele vor deveni mult mai puternice si atacul insectelor  se va transforma in amintire.

Citeste si: Stropirea rosiilor cu bicarbonat de sodiu. Cum sa prepari solutia

Aspirina, aliatul rosiilor si al florilor. Daca vrei productie si mai buna de rosii, atunci cu siguranta va trebui sa le aplici periodic tratament cu aspirina. Vei observa ca vor creste mai repede, vor fi mai sanatoase si ca vor fi protejate si mai bine de daunatori. Insectele pur si simplu nu vor mai fi atrase de rosii, iar mana va fi si ea prevenita.

Tratamentul este la fel de benefic si pentru culturile de cartofi, vinete sau ardei.

Beneficii vei observa si la florile taiate, cele din vaza. Daca pisezi o aspirina pe care o pui in apa florilor, vei observa ca vor rezista cu mult mai mult timp. Ai grija ca atunci cand schimbi apa sa dizolvi si o alta aspirina.  Productia de etilena este incetinita si astfel procesul de ofilire va fi intarziat.