Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are
Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are

Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are


Cum sa folosesti aspirina la muscate. Ce efecte are acest medicament asupra plantelor, dar si cum trebuie sa il utilizezi in mod corect. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea muscate pline de flori!

Cum sa folosesti aspirina la muscate si ce efecte are – Cuprins:

Aspirina la muscate. Cum sa o folosesti si de ce este benefica

Aspirina la muscate
Aspirina la muscate

Nu este prima data cand vorbim despre aspirina la flori. Daca inca nu stiai, plantele pot produce cantitati reduse de acid salicilic atunci cand au un nivel de stres ridicat, iar asta le ajuta pentru a rezista bolilor sau daunatorilor.

Ei bine, aspirina face plantele sa fie mult mai rezistente si mai puternice, asa ca poti folosi acest medicament pentru a le tine sanatoase.

Totodata, aspirina poate fi utilizata si pentru florile din vaza, iar acidul salicilic va reduce productia de etilena. Drept urmare, florile se vor ofili mai greu si vor rezista pentru mai mult timp. Mai mult, va fi impiedicata si aparitia mucegaiului.

Apirina poate fi folosita cu succes la muscate pentru a reduce aparitia bolilor fungice. Asadar, poti face o solutie din 3-4 pastile de aspirina pe care sa o dizolvi in 4 litri de apa. Apoi, stropeste plantele cu aceasta solutie de 2-3 ori pe luna.

Totodata, acidul salicilic din aspirina va stimula si cresterea plantelor. Acest medicament va ajuta dezvoltarea radacinilor, asa ca poti uda plantele folosind o pastila de aspirina la 250 ml de apa. Amesteca foarte bine pana ce pastila s-a dizolvat, iar apoi uda florile.

De asemenea, aspirina va creste si rezistenta muscatelor la stresul cauzat de temperaturile ridicate ori de cel cauzat de aparitia daunatorilor.

Muscate inflorite
Muscate inflorite

Muscatele se stropesc dimineata sau seara, niciodata cand soarele este puternic si temperaturile sunt ridicate. Ideal este sa stropesti plantele foarte bine, asa ca utilizeaza un recipient cu pulverizator pentru a te asigura ca acoperi toate suprafetele.

Si inca ceva! Ar fi bine sa monitorizezi reactiile plantelor la solutia pe care o folosesti, iar in functie de asta sa maresti sau sa micsorezi doza de aspirina.

Citeste si: Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate

Expertii recomanda folosirea aspirinei si ca hormon de inradacinare. Daca vrei sa inmultesti muscatele (Pelargonium) folosind butasi, afla ca acestia pot fi tinuti in apa in care ai dizolvat aspirina, mai exact o pastila la un litru de apa.

Lasa butasii de muscate in apa timp de cateva ore si abia pe urma pune-i in pamant. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa stii ca lastarii pe care ii tai trebuie sa aiba 3-4 frunze si sa fie taiati sub unul dintre noduri.

Dupa aproximativ 2-3 saptamani, acei butasi vor avea radacini insa in tot acest timp asigura-te ca ii tii la o temperatura constanta de 20-22 de grade Celsius si ca ii uzi o data la 2-3 zile cu apa la temperatura camerei.