Supa crema de usturoi copt. Afla cum sa o prepari la tine acasa, ce ingrediente sa folosesti, dar si care sunt pasii pentru a o pregati. Ce trebuie sa stii si care este cea mai buna reteta.
- 350 g usturoi (13-14 capatani)
- 350 g cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 200 ml smantana dulce pentru gatit
- 30 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 1.2 litri supa de legume sau apa fierbinte
- sare
- piper negru proaspat macinat
- bacon (optional)
- 2 felii paine pentru crutoane
Reteta supa crema de usturoi copt. Cum sa o pregatesti
Poate ca multi o sa ridice o spranceana atunci cand vorbim de supa crema de usturoi copt, insa dupa ce o sa o guste cu siguranta o sa isi schimbe parerea.
Primul pas in preparerea acestei supe este sa pregatesti usturoiul copt. Pentru asta, va trebui sa preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius, iar apoi sa pregatesti o tava pe o vei folosi pentru copt.
Capatanile de usturoi nu se decojesc ci se taie pe jumatate (transversal). Trebuie neaparat sa faci asta pentru ca dupa ce s-au copt, o sa poti scoate cateii de usturoi extrem de usor. Si in plus, nu mai trebuie sa iti bati capul deloc cu decojirea cateilor de usturoi.
Fiecare capatana de usturoi se va stropi cu ulei de masline, sare si piper negru proaspat macinat, iar apoi se impacheteaza intr-o hartie de copt sau folie de aluminiu. Coacerea va dura aproximativ 50-60 de minute sau atunci cand capatanile de usturoi se inmoaie.
Dupa ce timpul a trecut si capatanile de usturoi s-au copt, trebuie doar sa le presezi pentru a scoate cateii de usturoi. Pune-i intr-un castron, pentru ca o sa ii folosesti putin mai tarziu. Pasii sunt obligatorii in aceasta reteta de supa crema de usturoi copt.
Pe urma, trebuie sa te ocupi de legume. Ceapa se taie felii, morcovul cubulete, cartofii se curata si se taie in cuburi, iar telina se va taia cubulete.
Urmatorul pas va fi sa topesti untul intr-o oala incapatoare, iar apoi sa calesti ceapa pana devine translucida. Poti adauga si o lingura de ulei. Dupa asta, adauga supa de legume sau apa fierbinte, iar apoi adauga cartofii si restul legumelor.
Citeste si: Cum sa faci ciorba de costita afumata. Reteta si lista cu ingrediente
Supa trebuie sa stea la fiert pana ce cartofii s-au inmuiat bine si abia apoi se va adauga usturoiul copt mai devreme. Lasa totul sa fiarba pentru inca 10 minute si la final adauga smantana pentru gatit. Totul se mai lasa la fiert timp de inca 10 minute si la final se adauga sare dupa gust.
Dupa ce supa a fiert, este momentul sa o transformi intr-o crema delicioasa. Pentru asta ai nevoie de un mixer vertical sau de un robot de bucatarie. Reteta este gata, insa pentru un plus de gust te sfatuim sa adaugi cateva bucatele de bacon crocant, inainte sa o servesti. Totodata, o poti servi cu crutoane.