Reteta ciorba de miel. Afla cum sa o prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru a obtine cea mai gustoasa ciorba. Ce trebuie sa stii!
- 1 kg carne de miel si oase
- 1 radacina de pastarnac
- 1 bucata de radacina de telina
- 2-3 morcovi
- 1 ardei rosu
- 2 cepe (pot fi si verzi daca este sezonul)
- 3-4 cartofi
- 1-2 linguri de ulei
- 500 ml de bors proaspat
- 1 legatura de leustean
- sare
- piper
- cimbru uscat
Reteta ciorba de miel. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti
Daca si tu vrei sa prepari ciorba de miel, atunci ar fi bine sa stii care este cea mai buna reteta. Bineinteles, pasii sunt foarte importanti, asa ca o sa iti detaliem ce trebuie sa respecti si ce nu ar trebui sa faci.
Primul pas va fi sa pui carnea de miel cu tot cu oase intr-o oala incapatoare, iar apoi sa le acoperi cu apa rece, in care sa mai adaugi si 2 lingurite de sare. Lasa totul la fiert si indeparteaza spuma pe masura ce aceasta se formeaza.
Dupa aceea, este timpul sa ne ocupam de zarzavaturi. Asadar, toate se curata radacina de pastarnac si cea de telina, la fel cartofii si morcovii, dar si ceapa.
Zarzavaturile se taie cubulete sau se pot da prin razatoare. Multe gospodine spun ca ciorba va fi mai gustoasa daca legumele se taie cubulete, asa ca si noi am ales aceasta varianta.
Reteta ciorba de miel. Dupa ce ati taiat toate legumele, totul se pune la calit impreuna cu cele doua linguri de ulei, dar si cu o lingurita de cimbru pentru mai mult gust (optional). Timp de 3-4 minute se amesteca ocazional ca legumele sa nu se lipeasca de cratita.
Urmatorul pas este sa punem legumele in oala cu carne care fierbe. Se mai pot adauga si 1-2 litri de apa fierbinte, dar si o lingurita de sare.
Citeste si: Reteta suprema de ciorba Radauteana. Dupa ce o inveti, o s-o faci saptamanal!
Lasa oala cu ciorba sa fiarba la foc mediu timp de o ora, pana ce carnea si legumele au fiert bine. Atunci cand si cartofii s-au inmuiat, ciorba de miel este aproape gata. Reteta de ciorba de miel aproape ca a ajuns la final.
Urmatorul pas este sa acresti ciorba de miel cu cei 500 ml de bors. Acesta se incalzeste intr-o oala separata pana ce ajunge la punctul de fierbere, iar apoi se toarna peste ciorba.
Este momentul in care oprim si focul la oala, iar lasam ciorba sa se odihneasca. Nu inainte sa tocam frunzele de leustean pe care le adaugam in ciorba. Bineinteles, in cazul in care in familia ta sunt persoane carora nu le place leusteanul, acesta se poate adauga atunci cand servesti ciorba de miel.