Cum sa pui la murat legume sau fructe. Cea mai rapida metoda
Cum sa pui la murat legume sau fructe. Cea mai rapida metoda

Cum sa pui la murat legume sau fructe. Cea mai rapida metoda


Cum sa pui la murat legume sau fructe. Afla care este cea mai rapida metoda pe care o poti folosi, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Ce trebuie sa stii inainte de a face asta si care sunt pasii!

Cum sa pui la murat legume sau fructe. Cea mai rapida metoda – Cuprins:

Cum sa pui la murat legume sau fructe si ce reteta sa folosesti

Cum sa pui la murat legume sau fructe
Cum sa pui la murat legume sau fructe

Daca si tie iti plac muraturile, atunci cu siguranta ar trebui sa stii cum sa pui la murat legume sau fructe vrei si care este cea mai buna reteta pe care o poti folosi.

Nu trebuie sa te descurci in bucatarie, pentru ca metoda este simpla si o poate face oricine. Saramura pe care o vei face este perfecta pentru orice leguma vrei sa folosesti, chiar si pentru fructe.

Asadar, poti pune chiar si prune, struguri, gutui sau mere, dar asta nu inseamna ca nu poti incerca un experiment si sa testezi si alte gusturi care iti fac cu ochiul. Desigur, poti folosi ce legume vrei, asa ca poti pune castraveti, pepeni, gogosari, morcovi, conopida sau telina.

Mai trebuie sa mentionam faptul ca odata ce ai pus legumele la murat, acestea se vor pastra in frigider, deoarece modul de fermentare este putin diferit fata de cel clasic si muraturile vor fi gata in doar cateva zile.

Mai mult, va trebui sa alegi doar legume sau fructe proaspete, care nu au urme de lovituri. Acestea se pot pune la murat taiate sau intregi, dupa cum preferi.

Gustul nu va fi influentat, dar trebuie sa stii ca legumele sau fructele taiate se vor mura mult mai repede decat cele lasate intregi. Asadar, trebuie sa inveti cum sa pui la murat legume sau fructe in mod corect.

Castraveti pusi la murat
Castraveti pusi la murat

Cum sa pui la murat legume sau fructe. Primul pas atunci cand pui legume sau fructe la murat va fi sa le speli foarte bine. O optiune este sa le oparesti timp de 2 minute, insa este optional.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este ca ai nevoie de borcane spalate foarte bine. Acestea trebuie sa aiba si capac, asa ca asigura-te ca le ai pe toate si sunt curate.

Dupa aceea, legumele se pun in borcan, insa asigura-te ca lasi destul loc astfel incat saramura sa patrunda printre acestea si sa le acopere. Legumele sau fructele trebuie acoperite in totalitate pentru a se putea mura cum trebuie.

Citeste si: Cum sa pregatesti cele mai gustoase muraturi. Greseli de evitat

Pentru a prepara saramura de muraturi vei avea nevoie de 500 ml otet de 9 grade, 500 ml apa, 2 linguri cu sare de mare neiodata, 1-2 foi de dafin, o lingurita cu boabe de piper si o lingura cu zahar. Optional, mai poti adauga un ardei iute mic, 1-2 fire de marar proaspat, 1/2 lingurita seminte de mustar si 1/2 lingurita seminte de marar.

Toate ingredientele se pun intr-o cratita, iar apoi se pun pe foc pana ce ajung la punctul de fierbere. Amesteca foarte bine pentru a te asigura ca sarea si zaharul s-au dizolvat, iar apoi toarna totul in borcan.

Dupa ce ai pus toata saramura in borcan, misca-l usor pentru a te asigura ca au iesit toate bulele de aer de la interior. Apoi, borcanele se vor sigila si se vor pune in frigider, iar muraturile vor fi gata in cateva zile.