Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Cum sa o faci in mod corect
Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Cum sa o faci in mod corect

Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Cum sa o faci in mod corect


Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Afla cum sa faci asta in mod corect si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii pentru a nu afecta bulbii pe durata sezonului rece.

Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Pastrarea bulbilor de lalele peste iarna. Cum sa o faci, ce pasi urmezi

Pastrarea bulbilor de lalele
Pastrarea bulbilor de lalele

Dupa cum bine stim, lalelele infloresc primavara, insa dupa ce trece aceasta perioada florile se vor usca. Este recomandat sa tai tijele florale dupa inflorire, pentru a te asigura ca bulbii vor acumula substante nutritive. In luna iunie, bulbii se scot din pamant, pentru ca atunci planta intra in perioada de repaus vegetativ.

Perioada ideala de a scoate bulbii din pamant este atunci cand frunzele incep sa se usuce si se ingalbenesc, in general cam la 6 saptamani de la inflorire. Cand se intampla acest lucru, bulbii se scot din pamant.

Desigur, poti cumpara bulbi de lalele in fiecare an daca vrei sa te bucuri de flori atunci cand vine orimavara. O metoda mai simpla este sa iei in serios pastrarea bulbilor de lalele peste iarna pentru ca ai putea face si economii de bani.

Dupa ce ai scos bulbii din pamant, curata-i de pamant, taie frunzele si arunca-i pe cei care sunt mai moi sau atacati de boli ori pe cei pe care i-ai taiat din greseala atunci cand au fost scosi din pamant.

Cum sa scoti bulbii de lalele din pamant
Cum sa scoti bulbii de lalele din pamant

Urmatorul pas va fi sa ii depozitezi intr-un loc uscat, fara lumina si bine aerisit. Temperatura optima pentru pastrarea bulbilor de lalele peste iarna este undeva la 18-22 grade Celsius. Bulbii se tin la aceasta temperatura timp de 2 luni, pana in septembrie, dupa care pot fi depozitati in spatii unde temperaturile ajung la 9-10 grade Celsius pe toata durata iernii.

Totodata, este recomandat sa pui bulbii intr-un spatiu in care exista umiditate si sa ii invelesti intr-o hartie de ziar. Hartia va absorbi umezeala, ceea ce inseamna ca va proteja si bulbii de lalele.

Citeste si: Cum sa faci plantarea de toamna, in mod corect. 9 sfaturi utile!

Trebuie sa mai stii faptul ca bulbii de lalele pot fi pastrati in acel spatiu timp de 12 luni, atat timp cand indeplineste in continuare conditiile de pastrare. Este indicat ca inainte de plantare sa ii verifici temeinic si cei care nu mai sunt tari sa ii arunci pentru ca nu vor mai incolti.

Dupa ce iarna a trecut, este indicat sa plantezi bulbii de lalele in lunile ianuarie sau februarie, pentru ca acestia vor incolti la primavara. Totusi, tine cont ca temperatura medie pe timpul noptii trebuie sa fie intre 4 si 10 grade Celsius, iar temperatura solului nu trebuie sa fie mai mare de 15 grade Celsius.