Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor
Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor

Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor


Friptura de porc in bere. Afla cum sa pregatesti aceasta friptura absolut delicioasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce temperatura trebuie sa aiba cuptorul pentru a o prepara perfect. Iata ce trebuie sa stii! 

Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor – Cuprins:
Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 4-5 portii
Ingrediente
Ingrediente friptura de porc
  • 1 kg de carne de porc cu grasime
  • 500 ml bere neagra sau blonda
  • 1 kg cartofi
Ingrediente marinada
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita chimen

Cum sa gatesti friptura de porc in bere

Friptura de porc in bere
Friptura de porc in bere

Daca si tu vrei sa prepari friptura de porc in bere, atunci primul pas cu care incepi este sa marinezi carnea. In acest fel, te asiguri ca friptura o sa fie bine patrunsa de toate aromele.

Pentru a marina carnea trebuie sa amesteci toate ingredientele mentionate, iar apoi sa o ungi foarte bine. Dupa asta, acopera castronul cu o folie de plastic si las-o sa stea in frigider timp de 2-3 ore.

Urmatorul pas va fi sa preincalzesti cuptorul la temperatura de 170 grade Celsius. Toarna berea peste bucata de carne, iar apoi acopera tava cu o folie de aluminiu.

Friptura se lasa la cuptor timp de 90 de minute. Intre timp, va trebui sa cureti cartofii si sa ii tai felii. Dupa o ora, verifica friptura si daca aceasta nu mai are lichid adauga un pic de apa calda.

Dupa ce au trecut cele 90 de minute, se vor adauga si feliile de cartofi, peste care poti presara putina sare si boia, dar si un pic de ulei. Adauga inca o cana de apa calda, iar apoi acopera tava din nou cu folie de aluminiu si bag-o la cuptor.

Citeste si: Reteta de miel la cuptor. Cum sa faci o friptura frageda

Friptura de porc mai are nevoie de inca 60 de minute la temperatura de 170 grade Celsius, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si crede-ne pe cuvant ca asteptarea va merita!

Dupa ce au trecut si cele 60 de minute, este momentul sa scoti folia de aluminiu de pe tava si sa maresti temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Mai adauga si o cana de apa fierbinte si rumeneste friptura cate 15 minute pe fiecare parte.

Atunci cand o sa intorci friptura este posibil ca aceasta sa se rupa, insa nu este absolut nicio problema. Acesta este semnul ca friptura ta este deosebit de frageda, adica exact cum ai vrut sa o gatesti.

Dupa inca 30 de minute, reteta de friptura de porc in bere va fi gata, asa ca iti dorim pofta buna! O mai poti asezona cu o portie de muraturi.