Cum se face cocktailul Mai Tai
Cum se face cocktailul Mai Tai

Cum se face cocktailul Mai Tai


Intotdeauna o sa fie extrem de interesant sa iti servesti prietenii cu un cocktail exotic, asa ca daca esti interesat sa afli, o sa iti prezetam o reteta de bautura foarte buna. Iata cum se face cocktailul Mai Tai si ce trebuie sa stii despre el.

Cum se face cocktailul Mai Tai – Cuprins:
Cum se face cocktailul Mai Tai
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente cocktail Mai Tai
  • 30 ml rom negru
  • 30 ml rom alb
  • 15 ml orange curacao
  • 15 ml sirop de Orzata
  • 30 ml suc de lime
  • 75 ml sirop sau Grenadine
  • cirese confiate pentru decor
  • ananas proaspat pentru decor

Cine a inventat acest cocktail

Cocktail
Cocktail

Conform istoricilor, Victor J. Bergeron este inventatorul cocktailului Mai Tai, iar asta s-a intamplat in anul 1944 la restaurantul sau, Trader Vic’s, din Oakland, California.

Bineinteles, exista inca o poveste cum ca Donn Beach a creat aceasta bautura in anul 1933, desi un coleg de-al acestuia a spus ca Mai Tai ar fi avut la baza cocktailul Q.B. Cooler, care a fost creat de Beach. Totusi, reteta lui Don the Beachcomber era mult mai complexa decat cea a lui Victor J. Bergeron si multi care au gustat-o au spus ca avea un gust diferit.

Citeste si: Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte

Numele acestei bauturi venea de la „maita’i”, cuvant ce inseamna „bun” sau „excelenta” in limba tahitiana. De asemenea, majoritatea cocktailurilor preparate in ziua de astazi au la baza reteta lui Victor J. Bergeron.

Cocktailul Mai Tai a devenit popular in anii 1950, in special in barurile din zonele tropicale. Totodata, si Elvis Presley a ajutat la promovarea acestuia, in filmul Blue Hawaii. Incepand cu anul 2008, lantul de restaurante Trader Vic’s a inceput sa deschida mici locatii numite baruri Mai Tai, unde se servesc cocktailuri si aperitive.

Cum sa prepari cocktailul Mai Tai

Mai Tai
Mai Tai

Modul de preparare este destul de simplu, ca al oricarui cocktail. Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker sau intr-un blender impreuna cu cuburi de gheata. Totul se decoreaza cu cirese confiate.

Bineinteles, exista foarte multe reinterpretari ale acestui cocktail, iar acestea includ adaugarea unor bauturi precum Amaretto, Falernum, bitter, sucuri de portocale sau de grapefruit etc. De exemplu, Victor J. Bergeron folosea rom fabricat in Jamaica sau Martinique.

Mare atentie, pentru ca Mai Tai nu este chiar un cocktail slab, asa ca aveti mare grija. Iti mai explicam si cum sa elimini rapid alcoolul din organism, pentru ca nu ar fi rau sa stii acest lucru, pentru a evita o posibila mahmureala de a doua zi.

Nu uita ca alcoolul trebuie consumat cu moderatie. Chiar daca esti alaturi de prieteni si distractia e in toi, nu trebuie sa te lasi dus de val!