Cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorat in special de femei
Cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorat in special de femei

Cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorat in special de femei


Atunci cand vrei sa pregatesti o petrecere alaturi de prietenele tale cele mai bune, este si momentul in care trebuie sa inveti cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorta in special de femei, asa ca iti vei surprinde toate prietenele.

Cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorat in special de femei – Cuprins:
Cum se face cocktailul Cosmopolitan. Este adorat in special de femei
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente cocktail Cosmopolitan
  • 45 ml vodka cu aroma de lamaie
  • 15 ml triplu sec sau Cointreau
  • 30 ml suc de merisoare
  • 10 ml suc de lime

Cum a aparut acest cocktail

Cocktail
Cocktail

Bineinteles, exista mai multe povesti legate de inceputurile acestui cocktail, iar prima versiune spune ca a fost creat de comunitatea gay din Provincetown, Massachusetts.

Totusi, Neal Murray, un barman de la restaurantul Cork & Cleaver din Minneapolis, spune ca el este inventatorul cocktailului, iar bautura a fost preparata pentru prima data in anul 1975. Conform declaratiilor acestuia, a adaugat suc de merisoare peste un Kamikaze, iar prima persoana care a gustat a exclamat „How cosmopolitan”.

De aici si numele acestei bauturi. O alta poveste o are ca protagonista pe barmanita Cheryl Cook de la restaurantul Strand din South Beach, Florida. Cu toate ca multi o considera un personaj fictiv, se pare ca aceasta i-a trimis o scrisoare istoricului Gary Regan, in care povestea cum a creat cocktailul in anul 1985.

Versiunea internationala a acestui cocktail a fost creata de Toby Checchini si Melissa Huffsmith-Roth, in anul 1989, la restaurantul Odeon, din Manhattan.

Reteta acestora avea la baza creatia barmanitei Cheryl Cook. Oricine a fost creatorul acestui cocktail, va mai spunem ca acesta a devenit extrem de popular. A calatorit din Provincetown, prin New York, Cleveland, Cincinnati si pana in San Francisco.

Cum sa prepari cocktailul Cosmopolitan

Cosmopolitan
Cosmopolitan

Pentru a prepara acest cocktail, se pun toate ingredientele intr-un shaker, gheata, si se amesteca foarte bine. Cosmopolitan se serveste intr-un pahar de Martini.

Daca vreti sa imbunatatiti acest cocktail, puteti sa adaugati si un pic de sampanie si o sa obtineti Champagne Cosmo. Blue Cosmo este o versiune unde se adauga lichior albastru de curacao in loc de triplu sec si suc de merisoare albe.

Cei ce vor sa faca un cocktail mai tare, pot adauga tequila in loc de vodka. Insa mare atentie, pentru ca veti obtine o bautura cu o concentratie destul de mare de alcool!

Citeste si: Cum se face White Russian, un cocktail care arata senzational

In anii 1990, cocktailul Cosmopolitan a devenit exterem de popular printre femeile tinere, mai ales dupa aparitia sa in serialul Sex and the City, unde Carrie Bradshaw (personajul interpretat de Sarah Jessica Parker) comanda unul de fiecare data cand iesea cu fetele in oras.

De asemenea, in filmul cu acelasi nume, Miranda intreaba de ce s-au oprit din a servi acest cocktail, iar raspunsul lui Carrie este pentru ca toata lumea a inceput sa il bea.