Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte
Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte

Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte


Cuba Libre este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri. Afla cum se face aceasta bautura, care este modul de preparare ca la carte, pentru a iti servi prietenii cu un cocktail perfect. Istoria acestui cocktail dateaza de la inceputul secolului 20, dupa ce Cuba si-a castigat independenta in razboiul hispano-american.

Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte – Cuprins:
Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente cocktail Cuba Libre
  • 50 ml rom alb
  • 100 ml Coca-Cola
  • 1 buc. lime

Cand a aparut aceasta bautura

Cocktail
Cocktail

Aceasta bautura a fost creata la inceputul anilor 1900 si a devenit populara dupa ce sucul Coca-Cola a inceput sa fie importat in Cuba, din Statele Unite Ale Americii.

Bineinteles, originea acestui cocktail este asociata cu prezenta trupelor americane in Cuba, din cauza razboiului hispano-american din 1898. Numele acestui cocktail inseamna „Cuba Libera” si era sloganul de la acea vreme.

Cu toate ca unele povesti spun ca aceasta bautura a fost creata in timpul razboiului hispano-american, realitatea este ca are legatura cu sucul Coca-Cola si importarea acestuia. Totusi, exista o bautura numita Cuba Libre in anul 1898, dar aceasta era un mix de apa cu zahar brun.

Citeste si: Cum se face White Russian, un cocktail care arata senzational

Fausto Rodriguez, un director din cadrul companiei Bacardi care produce bauturi spirtoase, spune ca a fost prezent la crearea acestui cocktail si chiar a facut un act in acest sens, in anul 1965. Rodriguez avea 14 ani la vremea aceea si lucra ca mesager pentru armata americana in Havana.

Povestea relateaza o comanda la un bar, de rom Bacardi si Coca-Cola, bautura ce i-a intrigat pe soldatii americani prezenti in acel local. Drept urmare, acestia au comandat la randul lor aceeasi bautura. Acela a fost momentul cand Cuba Libre a luat nastere.

Totusi, exista si contestatari, pentru ca Rodriguez lucra la compania Bacardi, iar aceasta poveste este vazuta ca o reclama mascata. O alta poveste spune ca bautura a luat nastere in anul 1902, la restaurantul El Floridita din Havana, pentru a aniversa independenta Cubei.

Cum sa prepari cocktailul Cuba Libre

Cuba Libre
Cuba Libre

Pentru a prepara acest cocktail, este nevoie sa taiati lime-ul in patru parti egale si sa stoarceti doua dintre acestea in paharul in care urmeaza puneti ingredientele.

Puneti celelalte doua bucati de lime in pahar si umpleti-l cu gheata. Dupa aceea, turnati romul si Coca-Cola. Amestecati si cocktailul este gata!

Una peste alta, Cuba Libre a devenit un simbol al acestei tari, iar cocktailul este extrem de popular printre turisti. Totodata, romul Bacardi este cel mai folosit pentru prepararea acestei bauturi, pentru ca este mai usor si nu are o aroma atat de puternica la fel ca romul negru.

Coca-Cola ramane de neinlocuit in aceasta bautura. Bautura a devenit extrem de populara si in Statele Unite ale Americii, mai ales in perioada prohibitiei, intre anii 1922-1933. Sucul era perfect pentru a ascunde gustul de rom de proasta calitate sau al altor bauturi.

Dupa al doilea razboi mondial, cocktailul a devenit cunoscut si in alte parti ale lumii, pentru ca trupele americane cumparau rom din Caraibe, datorita faptului ca era extrem de ieftin.