Cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie
Cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie

Cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie


Daca planuiesti o petrecere in weekend si vrei sa iti surprinzi prietenii, atunci trebuie neaparat sa stii cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie. Este o idee inedita sa aduci aceste arome tropicale la o petrecere cu amicii tai.

Cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Cum se face cocktailul Pina Colada si de ce ingrediente ai nevoie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente cocktail Pina Colada
  • 120 ml suc de ananas
  • 60 ml rom alb
  • 60 ml lapte de cocos
  • 1 felie de ananas pentru decor

Cand a aparut acest cocktail

Cocktail
Cocktail

Pentru cei ce nu stiu, istoria acestui cocktail este destul de interesanta si prima data a fost mentionat in secolul al 19-lea, atunci cand piratul portorican Roberto Cofresi a incercat sa ridice moralul echipajului sau. Totusi, odata cu moartea acestuia in anul 1825, reteta a fost pierduta.

O alta versiune a istoriei il mentioneaza pe Ramon „Monchito” Marrero, un barman de la hotelul Caribe Hilton, ca el este cel care a creat Pina Colada in anul 1954. Se pare ca managerii hotelului l-au rugat pe Monchito sa creeze un cocktail care sa aiba toate aromele insulei, care sa fie servit la barul Beachcombers.

Citeste si: Cum se face White Russian, un cocktail care arata senzational

Conform istoricilor, barmanul a lucrat la acest cocktail timp de trei luni. Dupa ce rezultatul final i-a impresionat pe toti, Monchito a servit acest cocktail timp de 35 de ani pana cand s-a pensionat, in anul 1989.

Ultima versiune il mentioneaza pe barmanul de origine spaniola Don Ramon Portas Mingot, care lucra la restaurantul Barrachina din Puerto Rico, ca ar fi creatorul faimosului Pina Colada.

Cert este ca in anul 1978, Pina Colada a devenit oficial cocktailul orasului! Aceasta bautura are si o zi nationala in America, ce este sarbatorita pe 10 iulie. Chiar si un cantec a fost dedicat acestui cocktail si se datoreaza lui Rupert Holmes.

Cum sa prepari cocktailul Pina Colada

Pina Colada
Pina Colada

Modul de preparare al acestui cocktail este destul de simplu. Puneti toate ingredientele impreuna cu o mana de cuburi de gheata intr-un blender si amestecati timp de 15 secunde, pana ce totul se omogenizeaza.

Daca nu vreti sa folositi un blender, puteti pune gheata intr-un pahar si peste ea sa turnati ingredientele mentionate.

Foarte interesant este faptul ca in San Juan, capitala statului asociat Puerto Rico, barmanii folosesc si frisca lichida pentru a prepara acest cocktail. Bineinteles, exista nenumarate versiuni ale acestui cocktail, unde romul este inlocuit de Amaretto (Amaretto Colada), de vodka (Chi Chi), daquiri de capsuni (Lava Flow).

Mai mult, exista versiuni fara rom sau alcool (Virgin Pina Colada sau Pinita Colada), cu kiwi in loc de ananas (Kiwi Colada), cu apa minerala in loc de lapte de cocos (Soda Colada), lichior de cafea in loc de rom (Kahlua Colada), scotch in loc de rom (Scotsman Colada), dar si o versiune care include suc albastru de Curacao (Blue Hawaiian).