Reteta supa crema de telina. In cazul in care nu stiai, telina este o planta cu o aroma extraordinara si cu foarte multe beneficii pentru organism. Aceasta poate fi consumata in foarte multe feluri, insa supa crema este de departe preparatul meu preferat. Este o supa satioasa cu o savoare intensa cu care nu veti da gres niciodata! Unde mai pui ca este foarte simplu de facut. Noi te vom invata cum sa faci cea mai gustoasa supa crema.
- 800 g radacina de telina
- 300 g cartofi albi
- 200 ml smantana de gatit (minumun 30% grasime)
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- crutoane crocante
- sunca prajita crocant
- fulgi de parmezan
Supa crema de telina. Cum sa prepari o prepari si care este secretul
Inainte de a prepara supa crema de telina (Apium graveolens), trebuie sa stii si un mic secret. Radacina de telina este puternic aromata, asa ca aceasta aroma trebuie atenuata putin. Secretul este sa fierbi radacina in lapte. Acest lucru ii confera o dulceata si un gust aparte supei. Pentru ca telina nu are amidon suficient cat sa obtii o supa cremoasa, trebuie sa adaugam cativa cartofi. Asadar, sa trecem la treaba.
Pentru inceput vom curata telina si o vom taia in bucatele potrivite ca dimensiune, dupa care o vom pune intr-un vas cu apa rece peste care adaugam zeama de lamaie (cam jumatate de lamaie). Este importanta zeama de lamaie pentru ca previne oxidarea radacinii de telina.
Intre timp curatam ceapa si usturoiul, apoi le tocam marunt. Pregatim o oala (de 2-3 l) in care adaugam bucata de unt, uleiul, ceapa si usturoiul. Le calim pret de 2-3 minute si amestecam bine pana cand ceapa devine trasnlucida.
Urmatorul pas in aceasta reteta de supa crema de telina este sa curatam cartofii si sa ii taiem in cubulete mici, dupa care ii spalam bine. Cand avem totul pregatit, scurgem apa de la telina si o adaugam in oala in care am pus ceapa si usturoiul. Peste telina mai punem si cubuletele de cartofi bine scursi.
Amestecam foarte bine ingredientele, apoi adaugam laptele (500 ml) si mai completam cu apa calda (500 ml).
Foarte important atunci cand faci supa crema de telina! Nu lasati oala nesupravegheata pentru ca laptele va da in foc in momentul in care va ajunge la punctul de fierbere. Asadar, stati langa oala, asteptati momentul in care incepe sa creasca nivelul laptelui, apoi dati focul la minimum si lasati-l asa.
Supa trebuie lasata sa fiarba aproximativ 40 de minute. Insa, cel mai bine este sa incercati cu furculita cuburile de telina si de cartofi sa vedeti daca au fiert sau nu. Cand v-ati asigurat ca legumele sunt fierte, opriti focul si lasati oala de-o parte.
Citeste si: Cum sa prepari supa crema de leurda cu cartofi. Reteta, lista cu ingrediente
Acum veti avea nevoie de un blender de mana cu ajutorul caruia sa pasati bine, bine toate ingredinetele. Adaugati smantana, zeama de lamie, sare si piper alb dupa gust, iar apoi mixati putin cat sa se omogenizeze. Supa delicioasa si cremoasa este gata!
Tot ce trebuie sa mai faci este sa o pui in bol cat este fierbinte, sa o asezonezi cu cateva crutoane crocante, poti adauga si putin parmezan. Cui ii place carnea, poate presara cateva feliute de sunca crocanta! Ce sa mai, un adevarat festin! Este o reteta pe care trebuie sa o incercati, macar o data! Apoi nu va veti mai opri!