Cum sa faci placinta cu pere si care este cea mai buna reteta
Cum sa faci placinta cu pere si care este cea mai buna reteta

Cum sa faci placinta cu pere si care este cea mai buna reteta


Cum sa faci placinta cu pere. Afla care este cea mai buna reteta pe care sa o incerci, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a o prepara. Ce trebuie sa stii pentru a pregati acest desert delicios!

Cum sa faci placinta cu pere si care este cea mai buna reteta – Cuprins:
Cum sa faci placinta cu pere si care este cea mai buna reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 placinta
Ingrediente
Ingrediente umplutura placinta cu pere
  • 8 pere
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • fulgi de migdale pentru ornat (optional)
  • zahar pudra (optional)
Ingrediente aluat
  • 300 g faina
  • 150 g unt (82% grasime)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g smantana (20% grasime)
  • 1 lingurita extract vanilie

Placinta cu pere. Cum sa prepari acest desert delicios

Placinta cu pere
Placinta cu pere

Daca si tu te-ai hotarat sa prepari placinta cu pere, atunci primul lucru cu care o sa incepi va fi aluatul. Pentru a il face, vei avea nevoie de un robot de bucatarie sau il poti framanta de mana, dupa cum preferi.

Toate ingredientele se pun intr-un castron, inclusiv untul cat inca este rece. Adauga ouale, faina, smantana, esenta de venilie si zaharul, iar apoi pune robotul la munca, asta daca ai unul in casa.

Aluatul se va framanta in jur de 2 minute, dupa care se pune  pune intr-un castron curat, se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider unde trebuie sa stea timp de o ora.

Intre timp, va trebui sa te ocupi si de pere. Le poti lasa cu sau fara coaja, dupa cum doresti. Noi am ales sa curatam coaja si sa scoatem cotoarele, dupa care sa le taiem cubulete.

Vei avea nevoie si de o cratita in care amesteci perele, untul, zaharul si oul. Fructele se calesc pana se inmoaie si se va evapora tot lichidul. Atunci cand se ia de pe foc se adauga si esenta de vanilie, se amesteca foarte bine, dupa care se lasa la racit.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna placinta cu mere, ca pe vremea bunicii

Urmatorul pas va fi sa asamblezi placinta, iar pentru asta vei avea nevoie de o tava sau de o forma rotunda. Forma sau tava se tapeteaza cu hartie de copt, dupa care se pune aluatul.

Peste aluat se vor pune perele pe care le-ai calit mai devreme, iar pe deasupra se poate pune inca o foaie de aluat sau o poti orna cu cateva felii de pere. Dupa cum doresti.

Placinta de pere se pune in cuptorul preincins la temperatura de 170 grade Celsius, timp de 50 de minute. Daca alegi sa mai pui inca o foaie de aluat pe deasupra, ai grija sa o strapungi pe alocuri cu o furculita. Cu 10-15 minute inainte sa scoti placinta, poti presara fulgii de migdale pe deasupra, pentru ca se vor rumeni destul de repede.

Dupa ce ai scos placinta din cuptor, las-o sa se raceasca si pe urma nu uita sa presari pe deasupra si zahar pudra. Bineinteles, zaharul este optional, asa ca daca nu vrei sa pui nu este nicio problema, placinta este la fel de gustoasa!