Placinta cu rubarba. Afla cum sa o prepari si care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca. De ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand vrei sa o pregatesti la tine acasa.
- 400 g faina
- 2 lingurite zahar
- ½ lingurita sare
- 150 g unt
- 6 linguri apa rece
- 1 kg rubarba
- 250 g zahar
- 5 linguri faina
- 1 lingura unt
- ¼ lingurita scortisoara
Placinta cu rubarba. Cum sa o prepari si care este reteta
Daca si tu vrei sa prepari placinta cu rubarba, atunci o sa iti explicam reteta pas cu pas. Primul lucru cu care vei incepe va fi sa faci aluatul, iar pentru asta vei folosi ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.
Asadar, va trebui sa iei un castron mai incapator in care sa pui faina, zaharul, sarea si untul. Este indicat ca untul sa fie mai moale, pentru a il putea incorpora in amestec mult mai usor.
Bineinteles, pentru cele mai bune rezultate o sa ai nevoie de un robot de bucatarie. In caz contrar, o sa ai nevoie de ceva munca pentru a obtine aluatul.
Dupa ce aluatul incepe sa se transforme in niste bucati mai mari, este timpul sa adaugi si apa. Adauga cate o lingurita de apa rece si dupa ce ai pus-o pe toata, transforma aluatul intr-o bila mare pe care o imparti in doua.
Ar fi bine sa ai o bila mai mare si una mai mica. O bila de aluat va fi baza pentru placinta cu rubarba, iar cealalta jumatate va acoperi desertul tau.
Urmatorul pas va fi sa pui niste faina pe masa de lucru, iar apoi sa intinzi prima bila de aluat pana ce vei putea acoperi tava in care o vei coace. Este necesar ca aluatul sa depaseasca marimea tavii cu aproximativ 2-3 cm.
Pune aluatul in tava si apasa bine pentru a il putea aseza cum trebuie. Dupa asta, pune tava in congelator si las-o sa stea acolo pentru ca intre timp te vei ocupa de umplutura.
Pentru a face umplutura vei avea nevoie de o cratita mai mare in care pui bucatile de rubarba, zaharul, untul, faina si scortisoara. Asa vei face cea mai buna placinta cu rubarba.
Pune cratita pe foc si amesteca foarte bine pana ce untul si zaharul se vor topi. Nu trebuie sa fierbi foarte mult, doar pana ce se vor topi cele doua ingrediente si obtii un gem.
In cazul in care folosesti rubarba proaspata, trebuie sa stii ca vei utiliza doar portiunile de tulpina frageda. Tot ce este lemnos se va arunca.
Citeste si: Dulceata de rubarba. Cum sa pregatesti reteta clasica
Dupa asta, scoate tava cu aluat de la congelator si pune umplutura. Nu o sa fie nevoie sa o gatesti inainte pentru ca se va gati foarte usor la cuptor.
O sa fie nevoie sa intinzi si restul de aluat, iar apoi sa formezi niste fasii pe care sa le pui pe deasupra. Acum ca totul este gata, este timpul sa incalzesti si cuptorul.
Cuptorul trebuie preincalzit la temperatura de 200 grade Celsius. Placinta cu rubarba se va gati timp de 15 minute, dupa care temperatura se va reduce la 45 de grade si va mai fi nevoie de inca 40-45 de minute pana va fi gata.
Desertul va fi gata cand aluatul se va rumeni, asadar va trebui sa stai cu ochii pe cuptor pentru a te asigura ca totul iese cum trebuie!