Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat
Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat

Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat


Iti place pizza si vrei neaparat sa o faci acasa pentru a evita aglomeratia din restaurante? Ei bine, o sa iti arata cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat pentru a obtine un aluat de pizza napoletana, adica cea mai buna pizza din lume!

Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat – Cuprins:
Cum sa faci cel mai pufos aluat de pizza. Totul tine de framantat
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italiana
Portii: 1
Ingrediente
  • Ingrediente aluat pufos pizza napoletana
  • 460 gr faina
  • 13 gr sare
  • 9 gr drojdie uscata
  • 270 ml apa rece

Cum sa prepari aluat de pizza napoletana

Aluat de pizza
Aluat de pizza

Puneti ingredientele intr-un vas mare unde puteti amesteca totul. Bineinteles, va trebui sa va folositi mainile pentru ca este nevoie sa framantati foarte bine totul, acesta este secretul retetei. Folositi-va degetele ca o pisica ce isi infige ghearele, in acest fel veti evita formarea cocoloaselor de faina. Nu uitati, totul tine de framantat si este nevoie sa omogenizati compozitia, astfel incat sa nu existe cocoloase de faina.

Dupa ce ati terminat cu framantatul, lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei (18-24 grade Celsius) pentru 20 de ore sau pana ce acesta si-a dublat volumul. Rezultatul va fi destul de lipicios si va avea bule de aer, nu te speria, asa trebuie sa arate si ai facut o treaba excelenta!

Aluatul pe care l-ati framantat ajunge pentru 2-3 pizza, asa ca formati trei bile de aluat pe care puneti si un pic de faina, sa nu se lipeasca. Puneti fiecare bila intr-o casoleta pe care o inchideti si unde aerul nu poate sa ajunga. Va fi necesar sa puneti aluatul la frigider pentru 24 sau 48 de ore, depinde cata rabdare aveti.

Citeste si: Cum sa faci cartofi prajiti sanatosi. Greseli de evitat

Inainte sa va pregatiti sa faceti pizza, este necesar sa scoateti cu o ora inainte (ideal ar fi doua ora) aluatul din frigider. Urmatorul pas este sa intindeti aluatul, exact cum ati vazut la restaurantul preferat. Ingredientele se pun dupa gust, asa ca nu este obligatoriu sa urmati o reteta anume. Puneti ce va place, cum va place, insa nu exagerati cu cantitatile.

Pizza napoletana este o pizza simpla, nu foarte incarcata. Daca va place sa mancati o pizza cu „de toate”, nu este absolut nimic gresit in asta, insa va trebui sa limitati cantitatile ingredientelor. Cuptorul trebuie si el incins cu o ora inainte sa puneti pizza sa se coaca. Alegeti o temperatura de 290 de grade sau daca nu este posibil, alegeti cea mai mare temperatura pe care o poate atinge cuptorul dumneavoastra.

Nu uitati, lasati cuptorul sa se incinga foarte bine, timp de o ora! Cu 10-15 minute inainte sa puneti pizza in cuptor si daca acesta ofera optiunea, caldura trebuie setata sa vina doar din partea de sus.

Pune sosul, ingredientele si tot ce mai doresti pe pizza ta si bag-o la cuptor. Totul ar trebui sa dureze in jur de 6 minute sau pana cand crusta va fi de culoare aurie si un pic arsa pe alocuri. Ai facut prima ta pizza napoletana, felicitari!