Pizza cu blat de mamaliga. Cum sa faci acest fel de mancare la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie si de ce ar fi bine sa o incerci si tu. Iata ce trebuie sa stii pentru a o prepara!
- 500 grame malai
- 2.1 litri de apa
- 1 lingura usturoi sau pudra de usturoi
- 1 lingura oregano sau busuioc uscat
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat maginat
- 1 borcan rosii uscate in ulei de masline
- 220 g mozzarella
- ciuperci (optional)
Reteta pizza cu blat de mamaliga. Cum sa o prepari
Stim ca suna ciudat, dar te sfatuim sa incerci o data aceasta reteta pentru ca gustul s-ar putea sa te surprinda. De asemenea, pe langa ingredientele pe care le-am mentionat in lista, poti adauga orice, dupa bunul plac.
Primul pas cu care vei incepe aceasta reteta este sa faci blatul. Pentru a il prepara, va fi nevoie sa dai apa in clocot, sa adaugi 2-3 lingurite cu sare si sa adaugi incet malaiul, amestecand foarte bine. Pune putin cate putin pentru a evita aparitia cocoloaselor.
Da focul mic apoi si lasa malaiul sa absoarba toata apa timp de 5 minute, insa amesteca incontinuu pentru a preveni formarea cocoloaselor si pentru a impiedica mamaliga sa se lipeasca de peretii vasului.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, ia mamaliga de pe foc, adauga oregano sau busuioc uscat si maruntit, pudra de usturoi si piper negru proaspat macinat. Amesteca foarte bine, pana ce ingredientele s-au omogenizat.
In cazul in care mananci iute poti adauga in mamaliga si putin ardei iute uscat si maruntit. Asigura-te ca apoi amesteci foarte bine pentru ca tot blatul sa fie iute, nu doar o parte.
Urmatorul pas va fi sa transferi mamaliga pe care ai facut-o intr-o tava, iar apoi sa o nivelezi folosind o spatula sau o lingura de lemn. O sa ai nevoie de o tava mai mare, pentru a obtine un blat subtire, nu foarte gros.
Mamaliga se acopera cu o hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider timp de 1-2 ore, insa mare atentie sa o acoperi pentru a nu se usca. Blatul se poate pastra la frigider chiar si pana a doua zi, insa doar acoperit cu folie alimentara.
Urmatosul pas va fi sa scoti blatul de mamaliga din frigider, sa il ungi cu ulei de masline, iar apoi sa il pui la cuptorul preincalzit la temperatura de 220 grade Celsius timp de 15 minute.
Citeste si: Pizza la tigaie. Cum sa o faci in doar 10 minute
Intre timp, pregateste ingredientele pe care vrei sa le pui pe aceasta pizza. Daca vrei sa adaugi si alte ingrediente, o poti face dupa bunul plac.
Ingredientele se vor pune intr-o cratita impreuna cu 2 linguri cu ulei de masline, peste care adaugam usturoiul maruntit, dar si sare si piper dupa gust. Amesteca totul timp de 3 minute cat cratita este pe foc.
Scoate blatul de mamaliga din cuptor, pune ingredientele gatite in cratita pe toata suprafata acestuia, iar la final adauga mozzarella rasa.
Pizza se va mai gati la cuptor timp de 15 minute sau pana ce mozzarella s-a topit, iar blatul de mamaliga prinde o culoare aurie. Dupa cele 15 minute la cuptor, lasa pizza timp de 1- minute sa se raceasca pana ce o poti taia si servi.