Antibiotic natural pentru gaini. Cum sa il prepari la tine acasa
Antibiotic natural pentru gaini. Cum sa il prepari la tine acasa

Antibiotic natural pentru gaini. Cum sa il prepari la tine acasa


Antibiotic natural pentru gaini. Afla ce efect are asupra pasarilor, dar si cum sa le protejezi. Ce beneficii ofera si de ce ar trebui sa iei in considerare si tu aceasta metoda. Iata ce trebuie sa stii daca si tu cresti pasari!

Antibiotic natural pentru gaini. Cum sa il folosesti si ce beneficii ofera – Cuprins:

Antibiotic natural pentru gaini. Cum sa iti protejezi pasarile din gospodarie

Antibiotic natural pentru gaini
Antibiotic natural pentru gaini

Antibiotic natural pentru gaini. Daca inca nu stiai, sa pui otet de mere in apa la gaini este extrem de benefic pentru pasarile din curtea ta, deoarece acesta actioneaza exact ca un antibiotic natural. Otetul de mere contine multe vitamine si minerale, iar in acest fel vei proteja inaripatele.

Totodata, otetul va ajuta pasarile sa se refaca mult mai repede daca au rani, dar in acelasi timp le va imbunatati sistemul imunitar. Mai mult decat atat, otetul de mere ajuta pasarile sa creasca mai repede si sa ia in greutate mult mai repede.

Asadar, daca si tu vrei sa folosesti otet de mere pentru gaini, afla ca acesta se pune o data pe luna in apa pasarilor, timp de o saptamana. 

Totusi, mare atentie! Cantitatea de otet de mere din apa gainilor nu trebuie sa depaseasca 2%. Asadar, pune 20 ml de otet la un litru de apa, pentru a te asigura ca pasarile primesc indeajuns.

In cazul in care gainile sunt stresate, poti folosi doar 10 ml de otet pentru fiecare litru de apa. Si inca ceva, nu folosi vase de metal, ci vase din plastic, deoarece otetul este coroziv.

Gaini in gradina
Gaini in gradina

De asemenea, trebuie sa stii ca poti prepara otet de mere chiar la tine acasa, nu este deloc greu si este o alternativa foarte ieftina. Iata cum sa prepari un antibiotic natural pentru gaini!

Pentru prepararea otetului de mere facut in casa o sa ai nevoie de mere sau resturi de mere precum coji sau cotoare. O sa ai nevoie de aproximativ 10-15 mere pe care le cureti si le tai felii.

Citeste si: Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi

Pune merele taiate intr-o galeata de plastic, iar apoi acopera-le cu apa. Pentru a grabi procesul de fermentare o sa ai nevoie de 100 grame de zahar. Dupa ce ai pus si zaharul, lasa galeata intr-un loc unde nu patrunde lumina soarelui si unde temperaturile nu depasesc 24 de grade Celsius.

Dupa aproximativ o saptamana, otetul obtinut se va strecura si se va pune in borcane sau sticle de sticla. Totusi, va mai dura inca 6 saptamani pana ce otetul de mere poate fi folosit pentru a fi pus in apa de la gaini sau pentru consum propriu.

In toata aceasta perioada, va trebui sa amesteci periodic otetul, pentru ca reziduurile sa se adune pe fundul sticlelor. Dupa cum vezi, se prepara extrem de usor si este foarte util!