Cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto
Cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto

Cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto


Cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto, acte necesare. Fie ca ai nevoie de acest document pentru a obtine pentru prima data permisul de conducere, fie ca trebuie sa iti reinnoiesti permisul auto, fisa medicala este absolut necesara in ambele cazuri. Totodata, fisa medicala iti trebuie si atunci cand iti schimbi permisul de conducere. Iata cum sa obtii acest document.

Cum se obtine fisa medicala pentru scoala de soferi

Scoala de soferi
Scoala de soferi

Nu te gandi ca dureaza atat de mult sa obtii certificatul medical fara de care permisul auto nu poate fi eliberat, pentru ca nu este asa. Obtinerea fisei medicale dureaza 90 de minute si toata operatiunea costa in jur de 150 de lei pentru categoriile A, A1, A2, AM, B, B1 s BE. Pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E, pretul creste la 200 de lei. Tocmai de aceea, este necesar sa stii cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto.

Acte necesare pentru obtinerea fisei medicale atunci cand faci scoala de soferi:

 • Buletin/carte de identitate
 • Fisa de scolarizare
 • Adeverinta de la medicul de familie, care certifica faptul ca solicitantul este apt pentru conducerea unui autovehicul si nu are boli cronice
 • Audimetria efectuata, in cazul in care aveti probleme cu auzul
 • Scrisoare medicala de la doctorul diabetolog, in cazul in care solicitantul sufera de diabet
 • Ochelari de vedere, daca este cazul

Fisa medicala pentru schimbarea permisului auto. Cum sa o obtii

Fisa medicala pentru schimbarea permisului auto
Fisa medicala pentru schimbarea permisului auto

Daca trebuie sa iti schimbi permisul auto (expirat, deteriorat, schimbat nume, etc.), trebuie sa stii ca primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te prezinti la o unitate medicala pentru eliberarea fisei medicale.

Acestea sunt analizele care se vor efectua pentru obtinerea fisei medicale:

 • Medicina interna
 • Psihiatrie
 • Oftalmologie
 • Ortopedie-traumatologie
 • ORL
 • Neurologie

Dupa obtinerea fisei medicale auto, trebuie sa stii ca valabilitatea acestui document este de 1 an si trebuie prezentat original la Politie in vederea reinnoirii sau dobandirii carnetului de conducere.

Acte necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (expirat, deteriorat, schimbat nume, etc.):

 • Fisa medicala
 • Dovada plata taxa permis auto (89 lei – se achita la trezorerie, posta sau la Politie)
 • Cartea de identitate si permisul auto in original

Dovada platii trebuie sa contina numele si prenumele beneficiarului, codul numeric personal (CNP), codul fiscal al Institutiei Prefectului, suma si tipul documentului pentru care a fost efectuata plata.

Fisa medicala pentru schimbarea permisului auto. Foarte important, DRPCIV adica Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a informat ca de la 1 octombrie 2020, tarifele care reprezinta contravaloarea certificatelor de inmatriculare, autorizatiilor de circulatie provizorie sau a permiselor de conducere se vor incasa exclusiv in contul BCR RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Pentru plata, se va utiliza viramentul, mijloace de plata online, sistemul national electronic de plata online (S.N.E.P) – ghiseul.ro, POS-urile instalate de RA-PPS la sediile serviciilor publice emitente, mandat postal, sau alte mijloace de plata prevazute de lege.

De acum inainte, contravaloarea documentelor mentionate nu se mai poate achita la ghiseu!

Afla si cum sa redobandesti permisul auto dupa ce a fost suspendat sau cum sa iei permisul de conducere din prima.