Taxa de permis auto. Cum sa o achiti si unde trebuie platita
Taxa de permis auto. Cum sa o achiti si unde trebuie platita

Taxa de permis auto 2023. Cum sa o achiti si unde trebuie platita


Taxa de permis auto in 2023. Afla cat este taxa in anul 2023, dar si cum sa o platesti si unde mai exact trebuie achitata. Cand ai nevoie de aceasta si la ce este utila.

Taxa de permis auto. Cum sa o achiti si unde trebuie platita – Cuprins:

Contravaloarea taxei in anul 2023

Masina scoala de soferi
Masina scoala de soferi

Ei bine, trebuie sa stii ca taxa pentru permis auto are o valoare de 89 de lei in anul 2023, iar aceasta va fi platita doar de cei care au fost declarati admisi la ambele probe ale examenului auto, adica teoritica si practica.

Totodata, taxa pentru permis se plateste si de cei carora le-a expirat permisul de conducere, asa ca pentru o preschimbare de permis auto va fi nevoie sa achiti 89 de lei.

Mai mult, cei care vor sa obtina un permis auto pentru o noua categorie, vor avea nevoie sa achite din nou aceasta taxa. Vei avea nevoie tot de 89 de lei pentru a obtine permisul de conducere pentru o noua categorie de autovehicule. Asadar, indiferent de categorie, taxa are aceeasi valoare.

Mai trebuie sa stii ca taxa de permis auto se achita si in cazul in care permisul de conducere ti-a fost furat sau a fost deteriorat.

Bineinteles, mai intai trebuie sa declari care este situatia permisului (daca ti-a fost furat, este deriorat sau l-ai pierdut) si asta in maximum 48 de ore de la data la care ai constatat acest lucru. Dupa ce ai achitat taxa, poti solicita eliberarea unui nou permis de conducere.

Cum sa achiti taxa de permis auto in 2023. Unde trebuie platita

Taxa de permis auto 2023
Taxa de permis auto 2023

Taxa de permis auto 2023. . Ar trebui sa stii ca platirea taxei nu se mai face cum eram obisnuiti. Mai exact, din anul 2022, taxa de permis auto nu se mai plateste numerar la ghiseu in momentul cand depui actele.

In prezent, taxa se poate achita online pe site-ul ghiseul.ro sau pe siteul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare, adica drpciv.ro. Daca alegi aceasta modalitate de plata, afla ca nu o sa mai ai nevoie de o confirmare a platii.

Citeste si: Cum sa obtii fisa medicala pentru schimbarea permisului auto

Taxa de permis auto se poate achita si prin reteaua de statii de plata Self Pay, la BCR sau CEC Bank. In acest caz, vei avea nevoie de o confirmare electronica a platii.

Taxa se mai poate achita si prin posta, insa mare atentie pentru ca trebuie sa mentionezi contul necesar si destinatia banilor. Asadar, mare atentie cand alegi aceasta metoda pentru a plati taxa de permis auto in 2023.

In cazul in care achiti taxa pentru a obtine permisul de conducere dupa ce ai facut scoala de soferi, afla ca valabilitatea taxei este nelimitata.

Daca achiti taxa pentru preschimbarea permisului, aceasta este valabila pana in momentul in care ai ridicat noul document.