Cum sa rezolvi o conexiune slaba la internet?
Cum sa rezolvi o conexiune slaba la internet?

Cum sa rezolvi o conexiune slaba la internet?


Daca ai probleme acasa cu conexiunea la internet, este momentul sa iei masuri si sa gasesti o solutie. Iata cum sa rezolvi o conexiune slaba la internet si ce trebuie sa faci atunci cand compania la care esti abonat nu te ajuta.

Cum sa verifici viteza conexiunii la internet

Cum sa verifici viteza conexiunii la internet
Cum sa verifici viteza conexiunii la internet

In primul rand, trebuie sa stii cum sa verifici viteza conexiunii la internet, pentru a fi siguri ca nu este o problema la computerul vostru. Stim cu totii ca o conexiune rapida la internet este esentiala in ziua de astazi, pentru ca in fiecare zi conectam o multime de dispozitive.

Iti mai spunem ca rezultatele testului de viteza a conexiunii la internet vor contine viteza de download, viteza de upload, dar si ping-ul, adica valoarea care masoara timpul care trece din momentul in care ai initiat o conexiune cu un server de internet.

Viteza conexiunii la internet se poate testa folosind site-urile speedtest.netfast.com sau speedtest.googlefiber.net. Pentru a obtine rezultate reale, iti recomandam sa te joci cu distanta fata de router. Trebuie sa schimbi locul prin casa si sa refaci testul, pentru a obtine o valoare cat mai mare de adevar.

Cum sa rezolvi o conexiune slaba la internet, ce trebuie sa faci?

Conexiune la internet
Conexiune la internet

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici ce viteza ai in contractul pe care l-ai semnat cu providerul de internet. Asigura-te ca viteza conexiunii este cea pe care o credeai, inainte sa treci la urmatorul pas. Totodata, trebuie sa te asiguri ca providerul de internet iti ofera si un echipament performant, adica un modem de ultima generatie.

De asemenea, trebuie sa iei in vedere faptul ca ai nevoie de un router performant. Chiar daca ai o conexiune buna, daca nu ai si un router care poate livra aceasta viteza, nu ai rezolvat absolut nimic. Mai mult, nu poti da vina pe compania la care esti abonat, pentru ca iti vor spune ca ei livreaza o conexiune la vitezele specificate in contract.

Vestea buna este ca multi provideri de internet ofera si un router performant atunci cand te abonezi. Unele companii ofera un modem Wi-Fi care asigura o viteza wireless de pana la 500 Mbps si dispune de standardul Wi-Fi 802.11ac si dual band 2.4 Ghz si 5 Ghz. Mai mult, acestea sunt oferite gratuit la abonamentele din oferta.

Asadar, daca motivul pentru care conexiunea slaba la internet este din cauza unui modem de proasta calitate, trebuie sa ceri companiei la care esti abonat un echipament mai nou. Nu-ti face griji, o companie care se respecta nu iti va cere bani pentru acest dispozitiv.

Daca ai deja un modem de ultima generatie, inseamna ca router-ul este de vina si iti va trebui unul mai performant. In magazine vei gasi destule oferte, dar trebuie sa intelegi ca unul performant te va costa undeva la 200 de lei. Dupa ce vei avea o conexiune rapida, poti afla si cum sa convertesti un videoclip de pe Youtube in MP3.