Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa le aplici si ce produse sa folosesti
Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa le aplici si ce produse sa folosesti

Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa le aplici si ce produse sa folosesti


Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa ingrijesti trandafirii toamna. Afla ce tratamente ar trebui sa aplici plantelor din gradina ta, pentru a te asigura ca vei tine departe bolile si daunatorii. Nu uita ca trebuie sa ai grija de florile tale, pentru a te bucura de flori si in sezonul urmator.

Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa le aplici si ce produse sa folosesti – Cuprins:

Tratamente de toamna la trandafiri. Cum sa le aplici

Tratamente de toamna la trandafiri
Tratamente de toamna la trandafiri

Chiar daca sezonul rece a sosit, asta nu inseamna ca munca ta in gradina s-a terminat. Plantele trebuie pregatite pentru a rezista la temperaturile negative de pe perioada iernii, dar trebuie sa te asiguri ca nu vor exista boli sau daunatori. Iata ce tratamente trebuie sa aplici la trandafiri cand vine toamna.

Inainte de a face tratamentle, iti recomandam sa faci si taierile de usurare ale tufelor de trandafiri. E nevoie sa tai ramurile uscate sau afectate de boli, pe cele rupte, dar si lastarii care cresc in interiorul tufei. In acest fel, vei imbunatati circulatia aerului in interiorul tufei si vei reduce riscul de aparitie a bolilor.

Pe timp de toamna, din cauza diferentelor de temperatura, trandafirii din gradina ta pot fi afectati de mana sau fainare. Pentru ca zilele sunt destul de calduroase si pe timpul noptii scad temperaturile destul de mult, trandafirii tai au nevoie de tratamente.

Drept urmare, iti recomandam o stropire cu prduse cuprice, care vor dezinfecta tufele de trandafiri si le vor face mai rezistente. In acest sens, iti recomandam sa folosesti zeama bordeleza, Champion, Triumf sau Funguran. Poti cumpara aceste produse din magazinele de specialitate.

Stropirea trandafirilor cu zeama bordeleza
Stropirea trandafirilor cu zeama bordeleza

Bineinteles, zeama bordeleza poate fi preparata si acasa, asa ca nu va fi chiar greu sa aplici aceste tratamente la trandafiri cand vine toamna. Aceasta solutie este un fungicid de contact, ceea ce inseamna ca va patrunde in tesutul plantelor si va intari sistemul natural de aparare. Pe langa asta, are si efect antiseptic, ceea ce inseamna ca va ajuta si la cicatrizarea ranilor aparute dupa taiere si va impiedica infectarea acestora.

Zeama bordeleza va preveni si boli precum patarea neagra, despre care am mai vorbit aici. Mare atentie ca atunci cand aplici tratamentul sa nu fie sanse de precipitatii si temperaturile sa fie de peste 5 grade Celsius.

Citeste si: Cum sa plantezi trandafiri sub sticla si cand sa faci asta

Nu uita ca zeama bordeleza trebuie aplicata imediat dupa ce ai preparat solutia. In caz contrar, isi va pierde calitatile, iar asta inseamna ca nu va mai fi la fel de eficienta. Aplica aceste tratamente in mod corect cand vine toamna, pentru a te asigura ca iti protejezi tufele de trandafiri.

Urmatorul tratament pe care trebuie sa il faci, va fi in lunile octombrie sau noiembrie, dupa ce au cazut deja 2-3 brume. In acest caz, iti recomandam uleiul horticol, pentru ca aceasta solutie va elimina formele hibernante ale daunatorilor care vor ierna in tufele de trandafiri. Cea mai buna solutie pe care o poti cumpara este Mospilan Oil, insa tine minte sa o folosesti numai daca temperaturile depasesc 5 grade Celsius si nu exista sanse de precipitatii in acea zi.

Ca si adjuvant, poti folosi Toil. Acest produs va ajuta substanta sa adere mult mai bine si va imbunatati actiunea acestuia. Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa ingrijesti trandafirii toamna, iar tratamentele sunt absolut necesare.