Cum sa ingrijesti solarul toamna. Ce lucrari se efectueaza
Cum sa ingrijesti solarul toamna. Ce lucrari se efectueaza

Cum sa ingrijesti solarul toamna. Ce lucrari se efectueaza


Cum sa ingrijesti solarul toamna. Afla ce lucrari se efectueaza si sunt absolut necesare. Ce trebuie sa stii, daca si tu te ocupi de cultivarea legumelor.

Cum sa ingrijesti solarul toamna. Ce lucrari se efectueaza – Cuprins:

Cum sa ingrijesti solarul toamna

Cum sa ingrijesti solarul toamna
Cum sa ingrijesti solarul toamna

Multi ar spune ca treaba s-a incheiat pentru legumicultori atunci cand vine toamna si se apropie sezonul rece, insa o sa iti prezentam ce lucrari sunt necesare. Iata cum sa ingrijesti solarul in luna octombrie.

Ei bine, inainte de pregatirea pentru noul sezon, trebuie sa iei in considerare reparatiile la solar. Poate cel mai important aspect este inlocuirea foliei, daca aceasta este rupta sau veche. Este indicat sa alegi un produs de calitate, care sa reziste in timp.

Iti recomandam sa alegi o folie de 180 microni, multistratificata si multiaditivata. Acest tip de folie are o garantie de aproximativ 3 ani, iar durata de viata poate fi de 7-8 ani, in functie de conditiile climatice. Totodata, folia ofera protectie impotriva razelor ultraviolete, asa ca plantele vor creste fara probleme.

Este de mentionat faptul ca folia poate prelungi sezonul de cultura cu pana la 2 luni, asa ca acest lucru poate fi un avantaj pentru cei ce cultiva legume.

Iti sugeram sa inspectezi cu atentie si structura de rezistenta a solarului, dar si sistemele de irigare, daca este cazul. Bineinteles, daca solarul tau beneficiaza si de incalzire, ar fi bine sa verifici si acest sistem pentru a te asigura ca functioneaza la parametri normali.

Tot toamna se face si curatarea solariilor. Vorbim despre curatarea resturilor vegetale, dar in acelasi timp si de dezinfectia solului. Daca nu stii cum sa dezinfectezi solul, ti-am pregatit aici un mic ghid care te va indruma.

Dezinfectarea solului
Dezinfectarea solului

Expertii recomanda si folosirea unui dezinfectant precum Nemasol care are rolul de a combate agentii patogeni din sol, buruienile, nematozii si daunatorii.

Este recomandata si dezinfectarea suprafetelor de protectie a structurilor si instalatiilor. Pentru a face asta, solarul ar trebui sigilat timp de aproximativ 2 saptamani dupa aplicarea solutiilor, iar dupa aceasta perioada se paote continua procesul de plantare a culturilor de toamna.

De asemenea, in cazul in care vrei sa protejezi culturile din solar impotriva inghetului iti sugeram folosirea agrilului, o folie microporoasa  care are rolul de a asigura o temperatura cu aproximativ 5 grade Celsius mai mare decat la exterior.

In acelasi timp, folia microporoasa de tip agril protejeaza plantele de razele ultraviolete periculoase si permite transferul luminii solare catre plante intr-un procent de 80%.

Nu uita ca in sezonul rece poti cultiva legume precum ceapa si usturoi salata, sau varza. Asadar, sunt destule lucrari pe care le poti efectua si culturi pe care le poti cultiva.