Cum sa combati musculita alba la muscate
Cum sa combati musculita alba la muscate

Cum sa combati musculita alba la muscate


Musculita alba la muscate. In cazul in care si tie ti s-a intamplat acest lucru, o sa iti aratam cum sa combati musculitele albe care iti ataca plantele. Muscatele atacate nu o sa mai infloreasca la fel de mult, asa ca ar fi bine sa stii cum sa procedezi.

Cum arata musculitele albe de sera

Musculite albe de sera
Musculite albe de sera

Atunci cand aducem in discutie musculita alba la muscate, trebuie sa stii ca vorbim de doua specii, exact ca si la tomate. Speciile care ataca plantele sunt Trialeurodes vaporariorum (musculita alba de sera) si Aleyrodes brassicae (musculita alba a verzei).

Cele doua specii sunt destul de asemanatoare la prima vedere, deoarece au o culoare alba si aproximativ aceleasi dimensiuni. Totusi, musculita alba de sera are corpul alungit, de o culoare portocalie, in timp ce musculita alba a verzei are aripile albe cu pete cenusii.

Citeste si: Ingrijire hibiscus. Cum sa combati afidele, musculita alba si fainarea

Pe langa muscate, musculitele albe de sera mai ataca petuniile, dar si crizantemele. Bineinteles, o sa intalnim musculitele mai mult la legume precum tomate, ardei, vinete, castraveti, faasole, salata sau dovlecei. Totodata, si culturile de pepene verde ori galben pot fi atacate.

Pe langa atacul la muscate, musculita alba de sera mai ataca si arbustii fructiferi precum coacazul (rosu, alb, negru) sau agrisul.

Musculita alba a verzei o sa fie prezenta in culturile de varza alba, varza rosie, varza creata, gulie, ridichi de luna, ridichi negre, ridichi albe, rapita, patrunjel, salata, varza creata, broccoli sau varza de Bruxelles.

Cum sa combati musculita alba la muscate si ce tratament sa aplici

Musculita alba la muscate
Musculita alba la muscate

O sa fie destul de usor sa observi un atac la muscate al musculitei albe, insa trebuie sa te uiti pe suprafata inferioara a frunzelor. Dupa cum vezi si in pozele pe care le-am surprins la florile din curtea noastra, se formeaza colonii pe spatele frunzelor.

Modul de atac este destul de simplu: larvele si adultii se hranesc cu seva plantelor, iar frunzele vor incepe sa se ingalbeneasca, iar apoi se vor ofili, se vor usca si vor cadea. In acelasi timp, cresterea muscatelor va fi afectata si acestea vor stagna.

Citeste si: Cum sa combati musculita alba de sera si ce culturi ataca

Mare atentie si la excrementele musculitelor, care vor duce la aparitia ciupercilor. Dupa cum era de asteptat, ciupercile pot cauza alte boli grave ale muscatelor.

Musculita alba la muscate poate fi combatuta destul de usor cu ajutorul insecticidelor. In acest caz, iti recomandam sa folosesti Mospilan, Decis Expert, Nuprid, Movento sau Midash. Este recomandata alternarea produselor pentru a evita aparitia unor forme rezistente la un anumit insecticid.