Schema tratamente pepeni. Cum sa le aplici si in ce perioade
Schema tratamente pepeni. Cum sa le aplici si in ce perioade

Schema tratamente pepeni. Cum sa le aplici si in ce perioade


Schema tratamente pepeni. Afla cum sa aplici stropirile la cultura de pepeni si in ce perioade trebuie facute. Mai mult, iti spunem si ce produse ar trebui sa folosesti pentru a combate bolile si daunatorii la pepeni.

Schema tratamente pepeni. Cum sa le aplici si in ce perioade – Cuprins:

Schema tratamente pepeni. Cum si cand sa le aplici

Schema tratamente pepeni
Schema tratamente pepeni

Daca si tu esti in cautarea unor tratamente pentru cultura de pepeni (Citrullus lanatus), iti explicam cu ce produse ar trebui sa faci stropirile si mai ales in ce fenofaze trebuie facute. Iata schema de tratamente la pepeni.

Primul tratament pe care trebuie sa il faci la rasadurile de pepeni va fi imediat dupa semanat. Folosind Previcur Energy, rasadurile au nevoie de o stropire pentru caderea plantutelor, iar timpul de pauza va fi de 3 zile.

La o saptamana dupa semanare, va fi nevoie de inca o stropire cu Previcur Energy pentru caderea plantutelor. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi pentru a mari productia

Pentru acarieni, tripsul californian si musca miniera iti recomandam sa faci o stropire cu Vertimec. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

La plantarea rasadurilor va fi nevoie de un tratament pentru fuzarioza folosind AMN Promot. Asadar, trebuie sa respecti aceasta schema de tratamente pentru pepeni.

Dupa ce a trecut o saptamana, adica dupa ce rasadurile s-au acomodat cu noul mediu, va fi nevoie de un tratament cu Vertimec pentru acarieni, tripsul californian si musca miniera. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Pentru alternarioza, antracnoza, patarea cafenie, patarea bruna a cucurbitaceelor si pentru fainare va fi nevoie de un tratament cu Cidely Top. Timpul de asteptare va fi de 3 zile.

Rasaduri de pepene
Rasaduri de pepene

Schema tratamente pepeni. Dupa ce au trecut 10 zile de la ultimul tratament, pepenii au nevoie de o stropire pentru acarieni folosind Floramite, iar timpul de pauza va fi de o zi.

Pentru fainare, va fi nevoie de o stropire cu Amistar, dar si pentru un timp de pauza de 3 zile. Pentru mana, aplica o stropire cu produs cupric, iar in acest caz iti recomandam Kupferol si un timp de pauza de o saptamana.

La o saptamana de la ultima stropire, aplica un tratament cu Topas pentru fainare si un timp de pauza de 3 zile. Pentru a combate mana va fi nevoie de o stropire cu Acrobat si un timp de pauza de 3 zile.

Pentru paianjenul rosu comun, musca miniera, omida fructelor si alte omizi o sa fie nevoie de faci un tratament cu Voliam Targo. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Citeste si: Schema tratament tomate. Cum si cand sa faci stropirea rosiilor

Dupa ce au trecut 10 zile de la tratamentul anterior aplica o stropire cu Nissorun pentru acarieni si un timp de pauza de 3 zile. Pentru patarea cafenie si fainare, va fi nevoie de un tratament cu Ortiva Top. Timpul de pauza va fi de zile.

La o saptamana de la ultima stropire, schema de tratamente pentru pepeni include un tratament cu Thiovit Jet pentru fainare. Timpul de pauza va fi de o zi. Pentru a combate paianjenul rosu comun, musca miniera, omizi si omida fructelor va fi nevoie de o stropire cu Voliam Targo. Timpul de pauza va fi de 3 zile.

Dupa cum vezi, am tot repetat timpul de pauza, pentru ca acesta este esential in vederea consumului. Timpul de pauza se refera la numarul de zile care trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament si pana la recoltarea pepenilor. Nu recomandam consumul pepenilor daca timpul de pauza nu a trecut!