Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi pentru a mari productia
Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi pentru a mari productia

Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi pentru a mari productia


Cropmax la cartofi. Afla cum si mai ales cand sa aplici acest ingrasamant foliar la cartofii din gradina ta. La ce foloseste biostimulatorul si de ce iti recomandam sa folosesti un produs organic pentru cultura de cartofi.

Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi pentru a mari productia – Cuprins:

Ce este Cropmax?

Ingrasamant foliar Cropmax la cartofi
Ingrasamant foliar Cropmax la cartofi

Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi. In cazul in care nu ai folosit pana acum, trebuie sa stii ca produsul despre care vorbim este un stimulator de crestere pentru toate tipurile de culturi. Compania din spatele acestui produs este Holland Farming.

Cropmax este un biostimulator de crestere, un produs 100% organic, ce ajuta dezvoltarea rapida a sistemului radicular (radacinilor), dar care va activa si dezvoltarea masei foliare (frunzelor).

Mai mult decat atat, Cropmax iti va aduce si o economie de ingrasamant de baza NPK, deoarece vei putea reduce cantitatea cu 10-30%.

Explicatia este destul de simpla, deoarece Cropmax contine toata gama de regulatori de crestere intr-o forma foarte concentrata. Astfel, solutia va stimula metabolismul plantelor pentru a compensa neajunsurile cauzate de factori externi precum seceta, inghet, exces de caldura sau fitoxicitatea cauzata de reduceri ale potentialului plantei.

Cum si cand sa aplici Cropmax la cartofi. Avantajele acestui ingrasamant foliar

Cropmax la cartofi
Cropmax la cartofi

Care sunt avantajele aplicarii acestui biostimulator la cartofi? Ei bine, in primul rand vei putea creste productia cu 15-25%, dar in acelasi timp si calitatea recoltei.

Totodata, Cropmax la cartofi va imbunatati si eficacitatea ingrasamintelor minerale si a pesticidelor pe care le folosesti pentru a tine la distanta bolile si daunatorii.

Biostimulatorul este responsabil si pentru imbunatatirea lastaririi, dar si a ramificarii plantelor. In acelasi timp, Cropmax va imbunatati si rezistenta plantelor la boli si daunatori.

Citeste si: Cum si cand sa aplici ingrasamant foliar Cropmax la rosii

In cazul in care acestea au fost supuse la fenomene meteorologice extreme precum seceta, inghet sau grindina, refacerea se va face mult mai repede. Nu uita ca vorbim despre un fertilizant certificat ecologic, ce este admis la folosirea in agricultura ecologica.

In compozitia acestui produs sunt inclusi 17 aminoacizi, esentiali pentru cresterea cartofilor. Vorbim despre macroelemente precum fier, zinc, cupru, mangan, molibden, bor, dar si despre polizaharide sau enzime ce catalizeaza procesele chimice.

Recolta de cartofi
Recolta de cartofi

Mai mult, Cromax contine si acid ascorbic (vitamina C – antioxidant) si vitamina E (tocoferol), care mareste fertilitatea. Caotenoizii din acest biostimulator vor preveni cresterile excesive prin varfurile de crestere.

Cropmax se va aplica la cartofi atunci cand planta are o inaltime de 19 cm. Totusi, mai este nevoie de inca o aplicare, asa ca se mai aplica atunci cand cartofii infloresc si planta are o inaltime de aproximativ 51 cm.

Citeste si: Cropmax la capsuni. Cum si cand sa aplici acest ingrasamant foliar

Nu uita ca produsul se va aplica intotdeauna diluat in apa, deoarece acesta este super concentrat. Dupa aceea, va trebui sa stropesti plantele din gradina ta. Producatorul recomanda sa nu amestecam Cropmax cu produsele care contin cupru si sulf sau uleiuri minerale, deoarece poate induce fenomenul de fitotoxicitate.

Atunci cand temperaturile sunt ridicate, aplica acest biostimulator de crestere dimineata sau seara. Mare atentie! Trebuie sa eviti aplicarea in timpul zilei atunci cand temperatura depaseste valoarea de 25 grade Celsius. Daca temperaturile sunt scazute, nu este recomandata aplicarea acestui ingrasamant foliar.