Pete de apa pe pereti
Pete de apa pe pereti

Pete de apa pe pereti. Cum sa le cureti?


Pete de apa pe pereti. Iata cum sa le cureti daca ai avut probleme cu un vecin care te-a inundat sau daca apa s-a infiltrat prin acoperis direct in casa ta. Acestea sunt cele mai bune solutii cu ajutorul carora poti curata peretii.

Pete de apa pe pereti. Cum sa le indepartezi?

Pete de apa pe pereti
Pete de apa pe pereti

Stim cu totii ca incidente precum o inundatie de la vecinul de deasupra sau o gaura in acoperis lasa semne vizibile pe pereti.

Tocmai de aceea, este necesar sa stii cum sa cureti acele pete de apa. Ce solutii sunt recomandate?

Citeste si: Cum sa cureti petele de apa dura sau calcar de pe geamurile locuintei tale

Bineinteles, pana ajungi sa cureti acele pete de apa de pe pereti, este necesar sa gasesti cauza si sa o rezolvi, iar abia apoi sa te apuci de treaba.

Asta inseamna sa gasesti gaura din acoperis sau sa te asiguri ca inundatia de deasupra a luat sfarsit si totul este in regula acum.

Apa infiltrata in tavan
Apa infiltrata in tavan

Pete de apa pe pereti. Daca petele sunt lasate sa se usuce pentru mai mult timp, acestea se pot mari si deveni mai inchise la culoare.

In cazul in care si tie ti s-a intamplat, cea mai buna solutie este sa cureti extrem de bine peretele si sa il revopsesti folosind o vopsea rezistenta la pete.

Vopsitul nu o sa fie usor, deoarece va fi nevoie sa dai 2-3 straturi pana ce peretele va fi acoperit uniform. Totodata, iti recomandam sa vopsesti intreg peretele sau tavanul, pentru ca vopseaua sa fie uniforma.

In cazul in care acele pete de apa de pe pereti nu sunt atat de mari, poti folosi o pasta din bicarbonat de sodiu, care chiar face minuni.

Amesteca bicarbonat cu apa, pana ce obtii o pasta groasa, pe care o aplici pe perete. Freaca peretele folosind un burete, pana ce toate acele urme dispar.

In cazul in care peretele este acoperit cu vopsea lavabila, atunci poti curata petele folosind pasta de dinti alba. Aplic-o direct pe pata, iar apoi curata folosind o periuta de dinti veche.

Dupa ce ai indepartat complet petele, sterge peretele cu o laveta umeda, pentru a curata urmele de pasta de dinti.

Daca peretele este acoperit de tapet lavabil, atunci iti recomandam o pasta de amidon de porumb.

Amesteca amidonul cu putina apa, pana ce obtii o pasta, iar apoi aplica pe petele de pe perete. Dupa ce pasta se usuca, peretele se va curata.

Cum sa cureti depunerile de calcar de pe pereti, cauzate de apa dura

Perete afectat de apa
Perete afectat de apa

In cazul in care sunt pete de apa de pe pereti sunt cauzate de apa dura, va trebui sa folosesti niste agenti de curatare ce pot indeparta depunerile de calciu, fier sau alte metale pe care apa le poate lasa pe suprafetele solide.

Daca locuiesti intr-o zona unde apa este dura, atunci o sa ai nevoie cu siguranta de acesti agenti de curatare.

Desigur, noua nu ne place sa folosim substante chimice, asa ca preferam metoda alternativa, cu produse naturale pe care le avem deja in casa noastra. Otetul si apa reprezinta o solutie foarte buna, care indeparteaza acele urme de calcar.

Pete de apa pe pereti. Otetul este mai putin agresiv decat alte substante care contin acizi puternici, insa trebuie sa retii faptul ca daca suprafata pe care vrei sa o cureti este delicata, e necesar sa incepi cu o solutie foarte diluata. Mai mult, poti incerca sa speli cu detergent lichid.

In caz contrar, poti face o solutie de otet si apa (1:1), pe care o pulverizezi pe suprafata afectata. Las-o sa actioneze timp de 5 minute, iar apoi sterge peretele.

Si pasta din otet si bicarbonat este eficienta. Pune putin otet in bicarbonat si amesteca pana ce obtii o pasta, iar apoi pune-o pe suprafata afectata si las-o sa actioneze timp de 15 minute. La final, freaca foarte bine si clateste suprafata.

Pete de apa pe pereti. Sucul de lamaie este acid, dar mai are si avantajul ca miroase frumos.

Pune-l intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe perete. Dupa aceea, lasa-l sa actioneze timp de 10 minute inainte de a curata si a clati suprafata.

Tine minte ca orice produse ai folosi, este necesar ca la final sa clatesti si sa lasi suprafetele sa se usuce complet!