Omizi la muscate. Cum sa combati acesti daunatori si ce tratament sa aplici
Omizi la muscate. Cum sa combati acesti daunatori si ce tratament sa aplici

Omizi la muscate. Cum sa combati acesti daunatori si ce tratament sa aplici


Omizi la muscate. Daca si tu te-ai lovit de aceasta problema, ar fi bine sa stii cum sa combati acesti daunatori, de unde provin si ce tratament sa aplici pentru a avea plante sanatoase si pline de flori. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Omizi la muscate. Cum sa combati acesti daunatori si ce tratament sa aplici – Cuprins:

Omizi la muscate. Cum sa combati acesti daunatori

Omizi la muscate
Omizi la muscate

Daca si tie ti s-a intamplat sa observi niste omizi pe muscate, atunci cu siguranta ai de a face cu o invazie. Fluturii au depus ouale in mugurii muscatelor, iar acum au aparut si primele omizi. Trebuie sa stii ca te confrunti cu larvele unei molii, asa ca daca vrei ca plantele tale sa infloreasca din nou ar fi bine sa aplici cat mai repede un tratament importriva acestora.

Culoarea acestor omizi poate sa fie maro, rosie sau verde spre galben. Omizile pot avea culori diferite in functie de florile muscatelor, pentru a se ascunde de posibilii pradatori.

Vestea proasta este ca aceste omizi se vor hrani cu mugurii muscatelor, dar si cu frunzele acestora. Drept urmare, ar fi indicat sa inspectezi cu atentie mugurii, iar daca observi micile omizi sau ouale moliilor, este timpul sa aplici si tratamentele.

Omida pe muscata
Omida pe muscata

Cele mai eficiente tratamente care se efectueaza pentru a combate aceste omizi la muscate sunt cu insecticide precum Faster 10 CE sau Mavrik 2 F, ambele prin pulverizare. Pentru tratamentul cu Faster 10 CE iti recomandam sa folosesti o doza de 2 mililitri la 9 litri de apa, iar daca alegi tratamentul cu Mavrik 2 F vei avea nevoie de 5 ml la 10 litri de apa.

Tratamentele se pot aplica la un interval de 5-7 zile si este recomandat sa alternezi cele doua produse pentru a te asigura ca omizile nu vor deveni imune la substantele respective. Asadar, daca aplici primul tratament cu Faster 10 CE, peste o saptamana aplica un tratament cu Mavrik 2 F.

Citeste si: Cum sa combati musculita alba la muscate

Expertii recomanda ca dupa aplicarea acestor tratamente sa ajutam planta sa se regenereze si sa se recupereze dupa atacul daunatorilor. Drept urmare, este recomandat sa aplici un tratament cu Biplantol Contra X, care va sustine regenerarea plantei dupa conditii de stres.

Totodata, poti administra in mod regulat si un ingrasamant organic ce va stimula inflorirea. In acest caz, iti recomandam sa folosesti Blütenpracht, un ingrasamant lichid ce contine toate elementele nutritive precum azot, fosfor, potasiu, cupru, fier si magneziu. Ingrasamantul se aplica pe toata perioada de crestere vegetativa si se folosesc 10 ml la un litru de apa.