Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Cum sa o faci in mod corect
Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Cum sa o faci in mod corect

Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Cum sa o faci in mod corect


Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Afla cum sa ai grija de plantele tale dupa ce au inflorit, dar si ce operatiuni sunt absolut obligatorii. Iata ce trebuie sa stii pentru ca tufele de trandafiri sa infloreasca in continuare.

Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Cum sa ai plante sanatoase

Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire
Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire

Atunci cand vine sezonul cald ne bucuram de trandafirii infloriti din curte, dar ce trebuie sa facem dupa ce florile acestora incep sa se ofileasca?

Daca inca nu stiai, ingrijirea trandafirilor dupa inflorire este deosebit de importanta, pentru ca plantele isi vor directiona seva in formarea semintelor. Bineinteles, primul pas pe care trebuie sa il ai in vedere va fi taierea inflorescentelor, adica a florilor, folosind o foarfeca foarte bine ascutita sau un cutit.

Taierea florilor de trandafiri este neecesara deoarece trandafirii infloresc de mai multe ori in timpul sezonului cald, asadar nutrientii plantelor trebuie utilizati pentru a dezvolta acele flori, dar si pentru cresterea frunzlor si formarea mugurilor florali pentru anul ce urmeaza.

Pe langa faptul ca vei redirectiona nutrientii din plante, taierea florilor are si scop estetic, deoarece tufele de trandafiri vor avea un aspect mult mai ingrijit. De ce sa nu recunoastem faptul ca florile uscate nu sunt chiar cele mai frumoase!

Totodata, va fi necesara si taierea ramurilor care au crescut prea mult sau a lastarilor cu crestere agresiva. Nu uita ca aerul trebuie sa circure in interiorul tufei de trandafiri pentru a nu favoriza aparitia bolilor fungice.

Taierea ramurilor
Taierea ramurilor

Mai mult, va fi necesara si taierea lastarilor care au fost rupti sau care se dezvolta foarte incet. Nu este absolut nicio problema daca faci taierile, deoarece tufele de trandafiri se recupereaza destul de usor. Doar sa ai grija sa dezinfectezi foarfeca sau cutitul atunci cand treci de la o tufa la alta!

Ingrijirea trandafirilor dupa inflorire. Dupa ce tufele de trandafiri au inflorit va fi necesara si o fertilizare. Plantele au nevoie de nutrienti pentru a inflori din nou, asa ca iti recomandam sa aplici ingrasaminte de tip NPK, adica cele ce contin azot, fosfor si potasiu.

Citeste si: Bicarbonat pentru trandafiri. Cum sa il folosesti si de ce este util

Dupa ce trandafirii au inflorit este necesara si saparea in jurul tufei. In acest fel te vei asigura ca radacinile plantei sunt oxigenate.

De regula, atunci cand exista prea multa umiditate si temperaturi ridicate solul va forma o crusta si dezvoltarea plantelor va fi inhibata. Saparea va ajuta trandafirii sa creasca sanatos.

O alternativa la sapare este sa protejezi tufele de trandafiri cu un strat de mulci. Astfel, umiditatea se va pastra in pamant si plantele nu mai trebuiesc udate atat de des.

Dupa cum vezi, ingrijirea trandafirilor dupa inflorire nu este o operatiune chiar atat de grea, insa aceasta trebuie facuta mereu pentru a te asigura ca ai plante sanatoase.