Bicarbonat pentru trandafiri. Cum sa il folosesti si de ce este util
Bicarbonat pentru trandafiri. Cum sa il folosesti si de ce este util

Bicarbonat pentru trandafiri. Cum sa il folosesti si de ce este util


Bicarbonat pentru trandafiri. Afla cum sa utilizezi bicarbonatul de sodiu pentru plantele din curtea ta, dar mai ales de ce este folositor. Iata ce trebuie sa stii si de ce ar trebui sa il incerci si tu pentru florile tale!

Bicarbonat pentru trandafiri. Cum sa il utilizezi si de ce este folositor pentru plante

Bicarbonat pentru trandafiri
Bicarbonat pentru trandafiri

Bicarbonat pentru trandafiri. Ei bine, am mai vorbit despre bicarbonatul de sodiu si la ce poate fi utilizat in casa ta, insa trebuie sa stii ca acesta este util si la florile din curtea ta, mai exact la trandafiri.

Expertii spun ca putem folosi bicarbonatul pentru a avea trandafiri plini de flori. Insa, ne atrag atentia ca poate fi utilizat doar o data la doua luni.

Cum actioneaza mai exact bicarbonatul de sodiu? In primul rand, trebuie sa stii ca trandafirii prefera un sol cu pH-ul cuprins intre 6 si 6.9. Alte valori pot influenta negativ plantele si acestea nu vor mai produce foarte multe flori.

Pamantul cu un pH cuprins intre 6.5 si 7 este considerat neutru. Daca depaseste valoarea de 7.5 atunci solul este alcalin, iar daca pH-ul scade sub valoarea de 6.5 atunci acesta este acid.

Asadar, trandafirii prefera un pamant cu un pH usor acid spre neutru. De asemenea, obtii cele mai bune rezultate daca ai in curte un sol lutos sau lutos-argilos.

Mai mult decat atat, bicarbonatul de sodiu poate tine sub control bolile fungice precum fainarea. Daca inca nu stiai, fainarea este cea mai intalnita boala la trandafiri, asa ca daca ai aceste plante in curte stii cu siguranta despre ce vorbim.

Tufa de trandafiri inflorita
Tufa de trandafiri inflorita

Bicarbonat pentru trandafiri. Acum ca stii cum actioneaza bicarbonatul de sodiu la trandafiri, ar trebui sa stii si cum sa il aplici.

O sa fie nevoie sa faci o solutie simpla, dintr-o lingura cu bicarbonat de sodiu si 3 litri de apa. Amesteca foarte bine pana ce acesta s-a dizolvat, iar apoi aplica solutia folosind un pulverizator.

Expertii recomanda sa nu creste doza de bicarbonat de sodiu pentru ca acesta poate afecta plantele. De asemenea, este indicat sa aplici solutia dimineata devreme sau dupa masa.

Citeste si: Cum sa combati fainarea la trandafiri si ce tratamente sa aplici

Aplica solutia pe toata suprafata tufei de trandafir, dar si pe pamantul din jurul plantei. Asigura-te ca faci asta intr-o zi in care nu exista precipitatii sau vant puternic.

Solutia nu trebuie aplicata foarte des, asa ca daca o sa faci asta o data la doua luni va fi de ajuns. Ideal ar fi ca dupa ce ai aplicat-o pe pamant sa mulcezi suprafata de sub tufa si sa uzi trandafirii in mod regulat pentru ca solutia cu bicarbonat de sodiu sa ajunga la radacini.

Daca o sa faci asta in mod constant, tufele de trandafiri vor inflori mai mult, vor avea frunze mai sanatoase, iar florile vor fi mai mari. Cu toate ca vorbim despre un ingredient banal din casa, bicarbonatul este extrem de folositor, dar in acelasi timp te va ajuta sa economisesti si bani.