Ingrijire hortensie iarna. Cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece
Ingrijire hortensie iarna. Cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece

Ingrijire hortensie iarna. Cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece


Ingrijire hortensie iarna. Afla cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece si cum le pregatesti inainte de sosirea iernii. Ce trebuie sa stii, care sunt cele mai importante lucrari si cum iti poti ajuta plantele din curte.

Ingrijire hortensie iarna. Cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece – Cuprins:

Ingrijire hortensie iarna. Cum sa protejezi plantele in sezonul rece

Ingrijire hortensie iarna
Ingrijire hortensie iarna

Daca si tu ai aceste plante in curte, ar trebuie sa stii si care sunt lucrarile de ingrijire pe care trebuie sa le faci la o hortensie pentru ca aceasta sa reziste pe timp de iarna. Nu de alta, dar sunt esentiale pentru ca plantele tale sa reziste in fata temperaturilor negative.

Trebuie sa stii ca lucrarile de pregatire vor incepe din luna octombrie si acestea includ taierea hortensiei. Operatiunea este necesara pentru a elimina inflorescentele uscate, lastarii uscati sau bolnavi si se face doar dupa ce planta a intrat in repaus vegetativ, adica dupa ce au cazut toate frunzele.

Lucrarile de taiere se fac si pentru a subtia tufele, pentru ca in acest fel favorizezi circulatia aerului, iar planta ta va creste sanatos. Nu uita ca o tufa prea bogata inseamna si aparitia bolilor, asa ca circulatia aerului este extrem de importanta.

Mare atentie! In cazul in care abia ai plantat hortensia, trebuie sa stii ca aceasta nu se va taia in primii trei ani deoarece este nevoie sa isi dezvolte rezistenta in mediul in care creste.

Taierea hortensiei
Taierea hortensiei

De asemenea, daca ai o hortensie pe care nu ai taiat-o niciodata si care face din ce in ce mai putine flori de la un an la altul, ar fi bine sa aplici o taiere drastica. Aceasta taiere se face la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie si consta in eliminarea ramurilor din mijlocul tufei, dar si a lastarilor crescuti in interiorul tufei sau cei crescuti stramb.

Va fi nevoie sa te ocupi si de ramurile drepte si viguroase, asa ca iti recomandam sa le scurtezi cu 10-15 cm de la sol. Este necesar sa iei in serios aceasta ingrijire a unei tufe de hortensie, pentru a te asigura ca rezista pe timp de iarna.

Citeste si: Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Cum sa faci asta?

Dupa ce te-ai ocupat de taierea hortensiei, iti recomandam sa aplici si un strat de mulci sau rumegus. Astfel, radacinile plantei vor fi mult mai bine protejate pe durata iernii.

Un sfat foarte important este sa nu fertilizezi plantele care urmeaza sa intre sau au intrat in perioada de repaus vegetativ. Nu faci decat sa stimulezi cresterea, iar noii lastari vor fi afectati de temperaturile negative! Ocupa-te de aceasta ingrijire a unei tufe de hortensie in mod corect, pentru a rezista pe timp de iarna.

Daca in zona in care locuiesti temperaturile scad destul de mult pe perioada iernii, poti lua in considerare folosirea unei folii de protectie, un produs microporos care permite circulatia aerului si filtrarea apei.