Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Cum sa faci asta?
Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Cum sa faci asta?

Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Cum sa faci asta


Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Afla cum sa faci asta si care sunt cele mai bune metode pentru a avea grija de florile tale si in sezonul rece. Nu uita ca inghetul si temperaturile negative pot afecta trandafirii pe durata iernii!

Protejarea trandafirilor pe timp de iarna. Cum sa faci asta – Cuprins:

Cum sa pregatesti trandafirii pentru iarna

Taierea trandafirilor
Taierea trandafirilor

In cazul in care nu ai citit toate sfaturile noastre, ti le mai spunem inca o data, pentru a ne asigura ca vei proteja plantele pe toata durata sezonului rece. Nu de alta, dar cu siguranta vrei sa te bucuri de flori si in sezonul urmator, asa ca trebuie sa pregatesti plantele, inainte sa te ocupi de protejarea trandafirilor pe timp de iarna..

Bineinteles, pregatirea trandafirilor incepe cu taierea acestora, dupa ce plantele au intrat in perioada de repaus vegetativ, adica dupa ce toate frunzele au cazut. Va fi nevoie sa indepartezi ramurile uscate sau ofilite, pentru a stimula cresterea florilor la primavara.

Totodata, trebuie sa tai si tulpinile care se incruciseaza sau lastarii care cresc spre interior. In acest fel, facilitezi circulatia aerului in tufa de trandafir, iar asta inseamna ca eviti si aparitia ciupercilor sau a mucegaiurilor.

Dupa taiere, ia in considerare si aplicarea unor tratamente pe baza de cupru, adica folosind zeama bordeleza sau produse cuprice. In acest fel, dezinfectezi tufele si elimini formele hibernante ale bolilor sau daunatorilor.

Protejarea trandafirilor pe timp de iarna

Protejarea trandafirilor iarna
Protejarea trandafirilor iarna

Protejarea trandafirilor pe timp de iarna incepe la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie. Atunci cand se inregistreaza temperaturi negative atat ziua, cat si noaptea, tufele de trandafiri trebuie protejate pentru a rezista in sezonul rece.

In primul rand, iti recomandam sa faci musuroirea tufelor de trandafiri, adica acoperirea bazei cu un musuroi de pamant de aproximativ 30 cm. Nu trebuie sa iei pamant de langa tulpina, pentreu ca o sa pui in pericol radacinile, asa ca iti recomandam sa cumperi pamant sau sa iei din alta parte a gradinii.

Nu uita ca trebuie sa fie bine maruntit si ca musuroirea nu trebuie facuta nici prea devreme, cand afara este cald, pentru ca se vor forma lastari care vor degera peste iarna. In cazul temperaturilor extreme, poti acoperi musuroiul cu paie, rumegus sau coceni de porumb. Protejarea trandafirilor este extrem de importanta pe timp de iarna!

Ca o alternativa la musuroire, poti folosi folia de protectie. Este un produs microporos ce permite circulatia aerului si filtrarea apei, dar in acelasi timp va proteja tufele de trandafiri pe toata perioada iernii. Poti cumpara acest produs de pe eMag.ro.

Iti recomandam sa nu folosesti folie obisnuita, pentru ca in acest fel creste nivelul de umezeala, iar aparitia mucegaiului va fi inevitabila. Aceasta folie de tip agril va creste temperatura cu aproximativ 10 grade Celsius in spatiile protejate si cu aproximativ 6 grade Celsius in camp liber. Mai mult, folia poate fi reutilizata tip de 4-5 ani, asa ca investia nu va fi pentru un singur sezon.