Cum sa folosesti balconul casei in functie de orientarea acestuia
Cum sa folosesti balconul casei in functie de orientarea acestuia

Cum sa folosesti balconul casei in functie de orientarea acestuia


Folosirea balconului in functie de orientare. Cum sa folosesti balconul casei in functie de orientarea acestuia. Daca inca nu ai pus atata pret pe balconul casei tale, o sa iti spunem cum poti sa il folosesti in functie de orientarea catre punctele cardinale.

Acest lucru o sa iti fie folositor daca alegi sa plantezi flori sau legume ori pur si simplu vrei sa te bucuri de lumina aerului pe toata durata anului. Iata ce trebuie sa stii si cum profiti de avantajele oferite.

Folosirea balconului in functie de orientare. Cum sa il amenajezi

Folosirea balconului in functie de orientare
Folosirea balconului in functie de orientare

Fie ca vorbim despre nord, est, sud sau vest, punctele cardinale sunt extrem de importante atunci cand aducem in discutie orientarea balconului.

In functie de acestea, beneficiem sau nu de lumina soarelui si stim cum sa ne alegem plantele.

De asemenea, stim cum sa alegem si mobila pentru balcon, daca optam sau nu pentru lemn.

Este un aspect foarte important, deoarece anumite produse fabricate din lemn se pot deteriora mult mai repede intr-un balcon orientat catre sud, decat unele puse intr-un balcon ce isi are orientarea catre nord.

Balcoanele orientate catre sud, ideale pentru plantele ce iubesc soarele

Balcon orientat catre sud
Balcon orientat catre sud

Folosirea balconului in functie de orientare. Daca optezi pentru un balcon orientat catre sud, asta inseamna ca vei beneficia de lumina soarelui aproape pe toata durata zilei.

In cazul in care ai si destul spatiu, iti poti cumpara si un sezlong, iar daca suprafata nu este atat de mare poti obta pentru niste scaune pliante.

Citeste si: Cum sa folosesti corect un recuperator de caldura

Te mai sfatuim sa optezi pentru scaune sau sezlonguri fabricate din lemn, pentru ca cele din metal se incing foarte repede in soare si in cazul in care nu exista perne, devin o adevarata problema.

Desigur, te poti bucura de soare primavara si toamna, pentru ca in timpul veri o sa fie mult prea cald sa stai acolo.

Drept urmare, o sa ai nevoie si de o umbrela sau o copertina care sa iti ofere si umbra.

Atunci cand aducem in discutie plantele, poti tine pe balcon levantica, hibiscus sau leandru. Si petuniile sau muscatele sunt excelente pentru un balcon orientat catre sud.

Balcon orientat catre est. Mic dejun la soare

Balcon orientat catre est
Balcon orientat catre est

Folosirea balconului in functie de orientare. Pe balcoanele orientate catre est te poti bucura de primele raze de soare ale zilei si poti vedea cele mai frumoase rasarituri.

Este un loc ideal pentru a lua micul dejun, asa ca ia in considerare achizitionarea unei masute si a doua scaune.

Citeste si: Cum sa ornezi florile de ghiveci ca sa-i dea un plus de stralucire casei

Dupa amiaza, soarele isi muta pozitia, asa ca o sa poti petrece destul timp deoarece nu o sa fie atat de cald pe timpul zilei.

Drept urmare, poti opta pentru niste flori precum petuniile, margaretele sau fuchsia.

O alta idee buna este sa pui gresie in acel balcon, pentru ca soarele diminetii o va incalzi, iar aceasta se va mentine calda pe toata perioada zilei. Pe timpul verii, acest loc este ideal atunci cand vine seara, deoarece nu este atat de cald.

Folosirea balconului in functie de orientare. Soare pentru dupa-amiaza catre vest

Balcon orientat catre vest
Balcon orientat catre vest

Pe un balcon orientat catre est, nu vei vedea soarele decat dupa pranz. Cei ce lucreaza pe timpul zilei se pot bucura de lumina soarelui dupa amiaza, iar cea mai buna mobila este cea adecvata unui lounge.

De asemenea, iti recomandam sa ai si o masa pe care sa pui o bere rece sau un cocktail. Evita mobilierul din metal, pentru ca acesta se incinge destul de tare, exact ca si la balconul orientat catre est.

Legat de plante, iti recomandam petuniile, trompeta ingerilor, violetele de noapte sau primulele ori regina noptii.

Balconul orientat catre nord. Sursa de umbra pe timp de vara

Balcon orientat catre nord
Balcon orientat catre nord

Folosirea balconului in functie de orientare. Incheiem acest articol cu balconul orientat catre nord, o sursa de umbra pentru cei ce cauta racoarea de pe timpul verii.

Mare atentie daca alegi un astfel de balcon, pentru ca roua si apa se vor evapora destul de greu, asa ca vei avea nevoie de gresie.

Citeste si: Cum sa-ti amenajezi baia. 10 idei interesante si utile deopotriva

In acelasi timp, mobila de lemn poate sta uda pentru mai mult timp, asa ca pregateste-te sa o cureti foarte bine deoarece o sa ai probleme si cu mucegaiul.

Chiar daca alegi un balcon orientat catre nord, asta nu inseamna ca nu poti avea si plante.

Ferigile sunt cele mai bune plante pentru un astfel de balcon, insa daca vrei si flori atunci ar trebui sa iti indrepti atentia catre lobelia sau fuchsia.

Alta plante potrivite pentru un balcon orientat catre nord sunt begoniile, iedera sau cimisirul.

Iti mai recomandam sa folosesti ghivece deschise la culoare, pentru ca acestea reflecta lumina si iti dau o stare buna. Nu uita de niste paturi pufoase pentru zilele mai racoroase.