Distanta plantare gogosari. Cum sa plantezi rasadurile si in ce perioada
Distanta plantare gogosari. Cum sa plantezi rasadurile si in ce perioada

Distanta plantare gogosari. Cum sa plantezi rasadurile si in ce perioada


Distanta plantare gogosari. Afla cum sa plantezi rasadurile in mod corect, dar mai ales cand ar trebui sa faci acest lucru in gradina ta. Perioada este importanta, pentru a te asigura ca plantele tale se vor dezvolta in mod corect si nu vor fi afectate de temperaturile scazute.

Cand se planteaza gogosarii in gradina

Rasaduri de gogosar
Rasaduri de gogosar

Distanta plantare gogosari. Temperatura solului este esentiala pentru plantarea rasadurilor de gogosari in gradina, asa ca ar trebui sa stii ca poti incepe productia acestora in perioada 5-20 martie.

Germinatia semintelor incepe de la 15 grade Celsius, insa acestea se vor dezvolta corect la temperaturi cuprinse intre 22 si 25 grade Celsius.

Ia in vedere si limitele extreme de temperaturi, care sunt cuprinse intre 15 si 35 grade Celsius. Si nivelul de umiditate este important, asa ca mentine-l la 70-80%. PH-ul solului trebuie sa fie intre 6 si 6.5.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Rasadurile de gogosari se planteaza atunci cand au o varsta de 60-65 de zile, insa nu uita sa le pregatesti pentru plantare. Trebuie sa le calesti si sa incepi sa le scoti afara, pentru a se obisnui cu conditiile climatice de la exterior. Si sa nu uiti de distanta de plantare a acestor rasaduri de gogosari, desigur.

Plantarea rasadurilor in sol se face cand temperatura pamantului este de 15 grade Celsius. Perioada ideala pentru a planta gogosarii este intre 5 si 20 mai. Desigur, daca vremea nu este prietenoasa, poti planta rasadurile cand temperatura solului ajunge la cea dorita.

Distanta plantare gogosari. Cum sa plantezi rasadurile in gradina

Distanta plantare gogosari
Distanta plantare gogosari

Distanta de plantare a rasadurilor de gogosari este foarte importanta, pentru ca vrei ca plantele sa se dezvolta in mod corect, sa aiba parte de lumina si sa iti ofere si o recolta bogata.

Tocmai de aceea, trebuie sa stii ca rasadurile de gogosari se planteaza la o distanta de 20-25 cm intre plantele de pe acelasi rand si de aproximativ un metru intre randuri. Nu uita sa uzi plantele dupa ce le-ai pus in pamant!

In acelasi timp, ar trebui sa iti pastrezi niste rasaduri de rezerva pentru a completa golurile. Este posibil ca unele rasaduri sa nu se prinda la 4-5 zile de la plantare, asa ca este bine sa le inlocuiesti.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase

Distanta plantare gogosari. Pentru plantarea gogosarilor se recomanda solurile bine structurate, usoare, luto-nisipoase si cu un continut mare de humus. Iti recomandam sa alegi solurile de padure, luto-argiloase sau cele brun-roscate.

In cazul in care vrei sa ai plante sanatoase si sa eviti cresterea buruienilor poti face mulcirea cu paie sau cu o folie de polietilena. Nu uita insa de faptul ca gogosarii vor avea nevoie de apa, asa ca la inceput te sfatuim sa aplici udari dese in care sa folosesti cantitati mici de apa. Mentine umiditatea solului la 70-80%.

Recoltarea gogosarilor se poate face la aproximativ 60-70 zile de la plantare si pana la caderea brumei. Bineinteles, recoltarea gogosarilor se va face in functie de soiul pe care l-ai ales pentru plantare.