Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase
Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase

Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii mai gustoase


Ingrasamant cu sare amara pentru rosii. Cum sa prepari acest fertilizator care are la baza sulfatul de magneziu sau sarea amara si cum sa il aplici. Obtine rosii mai gustoase, dar si mai dulci, folosind acest ingredient natural.

Ce beneficii are sarea amara pentru plante?

Sare amara pentru rosii
Sare amara pentru rosii

Ingrasamant cu sare amara pentru rosii. Sarea amara sau sarea Epsom este un mineral compus din sulfat de magneziu, care poate fi folosit ca remediu natural impotriva anumitor boli, in cosmetic, insa poate fi folosi cu succes si in gradina.

Sarea Epsom isi provine dintr-un izvor de apa minerala care se afla in localitatea Epsom din Marea Britanie. Procesul de obtinere al acestui ingredient este destul de simplu, deoarece se obtine prin evaporarea apei minerale.

Citeste si: Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii

Sarea Epsom sau sulfatul de magneziu este o substanta de culoare alba care retine apa (higroscopica), are un gust amar si este cristalina. Totusi, acest ingredient poate fi folosit cu succes in gradina deoarece ajuta la cresterea plantelor.

Practic, sarea amara poate fi folosita ca si ingrasamant natural pentru rosii, iar fructele pe care le vei obtine vor fi mult mai dulci si gustoase. In acelasi timp, sarea amara te va ajuta si atunci cand plantezi seminte, pentru ca ajuta la germinarea acestora.

Cum sa faci ingrasamant cu sare amara pentru rosii. Obtine fructe mai gustoase

Ingrasamant cu sare amara pentru rosii
Ingrasamant cu sare amara pentru rosii

Ingrasamant cu sare amara pentru rosii. Sarea amara este folositoare si in momentul in care plantezi rasadurile. O sa ai nevoie de 130 grame de sare amara pe care o presari pe o suprafata de 3 metri patrati. Daca suprafata este mai mare, cresti si cantitatea.

Asigura-te ca acest ingredient ajunge pe toata suprafata in mod uniform. O poti lasa la suprafata sau o poti incorpora in pamant. Daca o lasi la suprafata, nu uita sa uzi pamantul pentru a te asigura ca sulfatul de magneziu ajunge la radacinile rasadurilor.

Sarea amara va reduce si acel soc de transplantare, asa ca rasadurile se vor revigora mult mai rapid. Acest sulfat de magneziu va ajuta radacina plantei sa absoarba mai repede nutrienti precum azot, fosfor sau sulf.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Acum, haide sa iti spunem cand mai poti folosi sare amara pentru rosii ca si ingrasamant. In cazul in care frunzele rosiilor s-au ingalbenit, asta inseamna ca planta are un deficit de magneziu. Te sfatuim sa nu astepti sa se intample acest lucru si sa adaugi sare amara in mod constant.

Solutia ideala este o lingura de sare amara pentru fiecare planta. Adauga sarea la fiecare 2 saptamani si ai sa vezi cum vei obtine plante mai sanatoase, dar si rosii mai gustoase.

Totusi, mai poti prepara si un ingrasamant foliar folosind sarea amara. O sa ai nevoie de o lingurita de sare amara pe care o dizolvi intr-un litru de apa. Pune solutia intr-un recipient cu pulverizator si pur si simplu stropeste frunzele plantelor. Aplica-l o data la doua saptamani, insa evita sa il aplici in zilele foarte calduroase sau atunci cand va urmeaza sa ploua.

Acest ingrasamant natural te va ajuta sa ai plante sanatoase si mai rezistente la boli, fructe mai mari, un gust mai bun pentru rosii, dar si o culoare mult mai frumoasa si mult mai atractiva.