Cum si unde sa montezi o masina de spalat in casa ta
Cum si unde sa montezi o masina de spalat in casa ta

Cum si unde sa montezi o masina de spalat in casa ta


Cum sa montezi o masina de spalat. Inventata in urma cu mai bine de o suta de ani, masina de spalat rufe este nelipsita in ziua de astazi din aproape toate gospodariile moderne. Si nici nu este de mirare ca este asa, masina de spalat fiind unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice din casele noastre.

Spunem asta deoarece o masina de spalat buna ne va ajuta in primul si primul rand atunci cand vine vorba despre economisirea timpului. Masina ne va ajuta insa sa facem economii si la factura de energie electrica, in special daca vorbim despre un model cu un consum redus.

Daca urmeaza sa iti cumperi o masina de spalat rufe, probabil ca te intrebi care este cel mai indicat loc din casa in care sa o pozitionezi. Evident, asa cum probabil ca iti poti imagina, o masina de spalat nu poate fi amplasata chiar oriunde! Si asta pentru ca functionarea unei masini de spalat depinde de doi factori principali: alimentarea cu energie electrica si conectarea la o sursa de apa curenta si la o conducta de evacuare a apei.

Asadar, amplasarea masinii de spalat rufe este destul de limitata de aceste surse de alimentare. Cele mai comune locuri de amplasare a unei masini de spalat rufe sunt baia sau bucataria, in aceste camere gasindu-se si o sursa de alimentare cu apa. In cazul in care locuiesti intr-o casa mai mare insa, poti lua in calcul si o camera ceva mai mica pe care sa o dedici procesului de spalare si uscare a rufelor.

Cum si unde sa montezi masina de spalat in locuinta ta

Cum sa montezi masina de spalat
Cum sa montezi masina de spalat

Cum sa montezi o masina de spalat in casa ta. Daca vorbim despre apartamentele de bloc, cele mai multe masini de spalat ajung sa fie pozitionate in baie. Si asta pentru ca in baie beneficiem de un avantaj extrem de important, si anume faptul ca sursa de apa este la indemana.

Exista insa si un dezavantaj important pentru masinile de spalat rufe amplasate in baie, in aceasta camera fiind deseori o umiditate ceva mai ridicata.

Umiditatea poate fuce in timp la degradarea pieselor masinii de spalat rufe. In cazul in care stii ca umiditatea este prea mare, poti apela la un dezumidificator. De asemenea, nu uita sa aerisesti bine camera!

Citeste si: Cum sa alegi masina de spalat rufe pentru casa ta

Cei care se bucura de o bucatarie de dimensiuni ceva mai mari pot lua in calcul si aceasta varianta alternativa pentru amplasarea masinii de spalat rufe, adica bucataria.

La fel ca si in cazul baii, sursele de apa sunt la indemana intr-o bucatarie. Te-ai gandit si tu cum sa montezi o masina de spalat in casa ta?

Daca iei aceasta decizie, nu uita sa iei in calcul si puterea curentului electric, prizele din bucatarie fiind in general mult mai solicitate de multitudinea de electrocasnice care sunt puse in functiune in mod curent intr-o bucatarie.

In cazul in care se poate, specialistii recomanda folosirea unui circuit dedicat pentru masina. Nu in ultimul rand, ar fi bine sa nu pozitionezi masina de spalat langa o sursa de caldura precum este aragazul, existand un risc de supraincalzire ridicat.

Masina de spalat montata in bucatarie
Masina de spalat montata in bucatarie

Daca apartamentul in care locuiesti dispune de un hol de dimensiuni ceva mai mari, acesta poate fi luat in considerare pentru amplasarea masinii de spalat.

Ar fi bine insa ca locul ales din hol sa fie apropiat de baie sau de bucatarie, pentru functionarea masinii fiind nevoie de o sursa de apa.

Asadar, bucataria este o solutie si poti sa iei in considerare acest lucru daca tot vorbim despre cum sa montezi o masina de spalat in casa ta.

Daca iei aceasta decizie insa, ia in calcul si zgomotul pe care il va face masina de spalat, mai ales in cazul in care in apropiere de hol se afla dormitorul.

Citeste si: Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti

Camera dedicata. Asa cum spuneam insa si in randurile anterioare, poate fi luata in calcul si o camera dedicata acestui proces de spalare si uscare a rufelor.

Evident, aceasta este cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie, insa pentru a o pune in practica ai nevoie de o locuinta de dimensiuni generoase.

Acorda o atentie speciala in acest caz atat impamantarii instalatiei electrice, cat si securizarii si izolarii termice a conductelor de apa.

Indiferent de amplasarea pe care ai ales-o, tine cont de faptul ca masina de spalat nu trebuie sa fie asezata pe un covor sau pe o mocheta mai groasa, aerisirea masinii putand fi blocata astfel.